ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko avautui nyt Muhokselle

Elisa on ilmoittanut jälleen laajentaneensa jo varsin kattavaa 5G-verkkoaan, sillä nyt viidennen sukupolven mobiiliverkko on avautunut Muhokselle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkkoa käytetään jo lähes 120 paikkakunnalla Suomessa. Elisan mukaan yhtiön 5G-verkon alueella asuu jo yli 60 prosenttia suomalaisista.

Muhoksella verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa kunnan keskustan ja Anttilan alueille. Myöhemmin verkko laajenee Soson alueelle.

”Aloitimme 5G-verkon rakentamisen suurimmista kaupungeista, mutta nyt verkko laajenee nopeasti pienemmille paikkakunnille. Tämä antaa myös yhä useammalla yritykselle mahdollisuuden kehittää toimintaansa uuden teknologian avulla. Suomessa onkin lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia nimenomaan liiketoiminnan näkökulmasta. Olemme olleet mukana toteuttamassa jo kymmeniä mielenkiintoisia 5G-projekteja muun muassa terveydenhuollon, maatalouden koulutuksen ja liikenteen aloilla”, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muhoksella 5G:n uskotaan tuovan hyötyjä alueen yrityksille.

”Yksinkertaisimmillaan uusi teknologia parantaa yritysten toimintaedellytyksiä nopeiden yhteyksien myötä, mutta odotan mielenkiinnolla myös erilaisia tulevaisuuden mobiilipalveluja, joita 5G mahdollistaa yrityksille. Palveluiden kehittämiseen voisi osallistaa myös nuoret sekä toisen asteen oppilaitokset ja opiskelijat. He ovat käyttäneet mobiilipalveluita koko ikänsä ja käyttäjien kokemuksia kannattaa hyödyntää”, Muhoksen vt. kunnanjohtaja Jussi Rämet näkee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Muhoksen ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa