HuaweiYleinen

Huawei avaa Suomessa Digital Finance and Security Innovation Lab -innovaatiokeskuksen

Kuva: Huawei

Huawein alueellisen Ecosystem Development -liiketoiminnan ja yhtiön Suomessa sijaitsevan tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen välisen ainutlaatuisen yhteistyön myötä Helsingissä avautuu Digital Finance and Security Innovation Lab (Fin²Sec) -keskus. Syyskuussa avautuva innovaatiokeskus on suunniteltu vastaamaan digitaaliseen tarjontaan keskittyvien pankki-, rahoitus- ja maksupalvelujen tarpeeseen Euroopassa. Huawein tavoitteena on tehdä yhteistyötä monien alan toimijoiden kanssa ja kiihdyttää näin alan kehitystä sekä täyttää asiakkaiden muuttuvat tarpeet.

Huawein mukaan Helsinkiin sijoitetun keskuksen on määrä toimia hautomona, jossa ideoita ja ohjelmia voidaan käsitellä ja kehittää. Huawei luo näin teknologista perustaa, jonka avulla yhtiö voi osaltaan muovata uusia, parempia standardeja alalle sekä kehittää palveluja ja tuotteita vastaamaan tämän päivän tarpeisiin. Lisäksi keskus tukee rahoituspalvelualaa innovatiivisilla teknologiaratkaisuilla, jotka parantavat asiakkaiden palvelukokemusta ja sitoutuvuutta. Ydintavoitteena on tuoda kaikkien kuluttajien sekä organisaatioiden saataville turvallisia digitaalisia pankki- ja rahoituspalveluja sekä maksuprosessien parannuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osana Digital Finance and Security Innovation Lab -keskuksen valmistelua Huawei tekee tiivistä yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa. Yhtiö on yksi Helsinki-Aalto Institute for Cybersecurity -instituutin lahjoittajista. Huawei on lisäksi kutsunut eurooppalaisia pankkeja, FinTech-organisaatioita ja alan yhdistyksiä mukaan yhteistyöhön. Kaikkien näiden tahojen ammattitaito ja tulevaisuuden suunnitelmat sekä tieto kunkin tahon kohtaamista haasteista ovat uuden innovaatiokeskuksen toiminnan keskiössä.

“Ellemme vahvista talouteen liittyviä ekosysteemejä yhteistyössä, tulemme jatkossakin kokemaan haasteita turvallisten digitaalisten palvelujen ja tuotteiden toimittamisessa käyttäjille. Palvelujen pariin pääsyn tulisi olla vaivatonta niin kokeneille sähköisten tuotteiden käyttäjille kuin digitalisaatioon tottumattomille. Uuden innovaatiokeskuksemme tarkoituksena on – uusien konseptien synnyttämisen lisäksi – jakaa kokemuksia toimijoiden kesken. Lisäksi haluamme tukea menestyksekkäitä aloitteita ja uusia liiketoimintamalleja, joita toivottavasti voidaan edelleen hyödyntää läpi rahoitus-, pankki- ja maksupalvelualan”, toteaa innovaatiokeskuksen suunnittelijoihin lukeutuva Adam Rybusiewicz, Director of Financial Vertical Eco-Development and Partnerships for CEE, Nordics and Turkey, Huawei Consumer Business Group.

Vastaavat Huawein aiemmin käynnistämät projektit ovat johtaneet uusiin innovaatioihin, joista yksi on Huawein Digital Car Key -toiminto. Kyseessä on NFC:hen pohjautuva sovellus, joka sallii kuljettajan lukita tai avata autonsa ovet sekä käynnistää autonsa älypuhelimen avulla.

”Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskukset ovat työskennelleet kuluttajalaitteiden tietoturvan parissa lähes vuosikymmenen ajan. Tämän työn seurauksena syntyneet laitteistoon tukeutuvat luotetut ympäristöt luovat tänä päivänä perustan monille kriittisille sovelluksille, kuten Huawei Paylle, WeChat Paylle sekä Huawei-puhelinten autonavain- ja tunnistautumisratkaisuille. Olemme innoissamme voidessamme jakaa kokemuksiamme ja osaamisemme laitteiden tietoturvan parissa Fin2Sec-ekosysteemin ja yliopistokumppaniemme kanssa”, kertoo Huaweilla kuluttajalaitteiden palvelualustojen turvallisuustutkimuksesta vastaava tri. Jan-Erik Ekberg, Head of Helsinki System Security Lab (HSSL).

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei