ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko avautui Pyhtäälle – suomalaisista 85 prosenttia asuu 5G-verkon alueella

Elisan logo

Elisan 5G-verkko on avautunut Kymenlaaksossa Pyhtäälle. Elisan mukaan 5G-verkko on nyt saatavilla 214 paikkakunnalla ja kattaa yhteensä 85 prosenttia suomalaisista.

Pyhtäällä 5G palvelee ensimmäisenä Huutjärven alueella sekä Kangasmäessä, Kalarannassa ja Hartikanmäessä. 5G-verkon rakentaminen on Kymenlaaksossa edennyt kiihtyvällä vauhdilla, ja nyt jo lähes neljä viidestä maakunnan asukkaasta on Elisan 5G-verkon piirissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Viime vuosina kodeissa ovat yleistyneet erilaiset älylaitteet, kuten robotti-imurit, älytelevisiot ja valvontakamerat, jotka toimivat kodin nettiyhteydellä. Moni hankkii näitä laitteita jouluksi ja kun kodin verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa, vaatimukset myös kodin nettiyhteydelle kasvavat. 5G:n avulla kotiin on mahdollista saada nopea nettiyhteys, josta riittää kaistaa kaikille perheenjäsenille ja kodin älylaitteille yhtä aikaa”, sanoo Hanna Niiranen, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa