SamsungYleinen

Samsungin suosikkipuhelimen päivitystahti hidastuu – Galaxy A51 saa jatkossa vain kaksi päivitystä vuodessa

Samsung Galaxy A51

Samsung on yksi Android-valmistajien edelläkävijöistä, jos tarkastellaan päivityslupausta ja -tahtia. Samsung tarjoaa monille keskihintaluokankin puhelimilleen 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä. Lisäksi tuorein vuoto kertoi Samsungin tarjoavan jatkossa myös 4 + 5 vuoden päivitystukea. Samsungin yksi suosituimmista puhelimista on kuitenkin poikkeus päivityksien suhteen.

Galaxy A51 on ollut yksi Samsungin myydyimmistä puhelimista ja nyt kyseisen puhelimen elinkaari on lähenemässä loppuaan jopa yllättävän nopeasti. Samsungin omien sivujen mukaan Galaxy A51 tulee jatkossa saamaan vain kaksi päivitystä vuodessa, eikä sille tarjota enää päivityksiä vuosineljänneksittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin julkaistiin vasta vuoden 2019 joulukuussa, joten Galaxy A51 on vain hieman yli kaksi vuotta vanha. Toistaiseksi puhelin on saanut vain yhden luvatuista kolmesta suuresta Android-versiopäivityksestä. Erikoisen tilanteesta tekee myös se, että jatkossa laitteen hieman uudempi 5G-versio tulee saamaan päivityksiä vuosineljänneksittäin, eli tuplasti enemmän kuin 4G-versio.

Samsung on luvannut Galaxy A51 -mallille edelleen Android 12- ja Android 13 -päivitykset, mutta toivottavasti harveneva päivitystahti ei tule vaikuttamaan suurempien versioiden saatavuuteen. Samsung on luvannut puhelimelle ”4 vuotta tietoturvapäivityksiä”, joka ei kuitenkaan tarkoita joka kuukausi julkaistavia päivityksiä. Laitteen elinkaaren loppuessa myös päivitystahti hidastuu.

Lähde: Galaxyclub.nl (hollanniksi), Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung