ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko löytyy nyt kaikista Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnista

Kuva: Elisa

Elisa kertoo 5G-verkon rakentamisen edenneen vauhdikkaasti Kanta- ja Päijät-Hämeessä, ja uusi verkko yltää nyt kaikkiin alueen kuntiin. Verkon kattavuutta laajennetaan jatkossakin asiakastarpeen mukaan, ja mobiilipalvelun laatua parannetaan 5G-verkon seuraavan kehitysvaiheen myötä.

Kanta-Hämeessä siirtymä 5G-aikaan alkoi vuonna 2020, kun Elisan 5G-verkko avautui ensimmäisenä Hämeenlinnaan. Päijät-Hämeessä 5G:n makuun päästiin jo vuotta aiemmin, kun uusi verkko avautui Lahteen vuoden 2019 aikana. Ensimmäisenä 5G:n ottivat omakseen alueen yritykset, mutta viime vuosina nopea verkko on arkipäiväistynyt myös kuluttajien käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Hämeen alueella yrittäjät ovat ottaneet 5G-yhteyksiä käyttöönsä erityisen innokkaasti, mikä on osaltaan vauhdittanut verkon rakentamista alueella. Nopea mobiiliverkko sujuvoittaa yritysten arkea, kun työskentely onnistuu niin toimistolla, kotona kuin tien päällä. Jatkamme 5G-verkon kattavuuden laajentamista edelleen sen mukaan, missä mobiilidataa käytetään eniten”, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.

Vaikka 5G-verkko yltää nyt Hämeen kaikkiin paikkakuntiin, se ei suinkaan ole kehityskaarensa päässä. Verkon seuraava kehitysaskel ennen 6G:tä on niin kutsuttu itsenäinen 5G, jossa mobiilidatayhteyden laatu ja asiakkaiden käytössä oleva verkon kapasiteetti paranevat. Elisa toi helmikuussa saataville itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävät palvelut 5G+ -puhelinliittymän sekä kodin nettiyhteydeksi soveltuvan Omakaista-liittymän, jotka ovat saatavilla samoilla alueilla kuin nykyinenkin 5G-verkko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itsenäisessä 5G-verkossa yhteyden nopeus vaihtelee aiempaa vähemmän ja puhelimen akku kestää pidempään. Tänä vuonna uusiutuva SIM-kortti parantaa yhteyden tietoturvaa entisestään.

”Haluamme tarjota asiakkaiden käyttöön uusimmat ja laadukkaimmat mobiilipalvelut, ja siksi toimme ensimmäisenä Suomessa itsenäistä 5G-verkkoa käyttävät liittymät saataville. Kiinnostuneimpia näistä palveluista ovat olleet mobiilidatan suurkuluttajat, mutta muillekin käyttäjille itsenäiseen 5G-verkkoon siirtyminen on luontevaa liittymän tai puhelimen päivityksen yhteydessä”, Lehtinen jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itsenäisen 5G-verkon käyttöön tarvitaan sitä tukeva puhelin ja liittymä. Yhteensopivien puhelinten valikoima täydentyy jatkuvasti, ja tällä hetkellä malleja löytyy muun muassa Samsungilta, Nokialta ja Sonylta.

Elisan 5G on saatavilla 279 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 93 prosenttia väestöstä.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa