HMDYleinen

Ennennäkemättömät kuvat Nokia 9 PureView -puhelimen prototyypistä julki – sormenjälkilukijaa suunniteltiin myös puhelimen takaosaan

Nokia 9 PureView -puhelimen prototyyppi takaosaan sijoitetulla sormenjälkilukijalla.

HMD Global julkaisi viime vuoden helmikuussa yhtiön tuoreimman Nokia 9 PureView -huippupuhelimen, joka aluksi herätti huomiotaan todella edullisella hinnoittelulla verrattuna kilpailijoihin, mutta pian tämän jälkeen puhelimesta uutisoitiin löytyvän paljon puutteita ja heikkouksia. Nokia 9 PureView -puhelimen erikoista kameratoteutusta kritisoitiin rankasti ympäri maailmaa, jonka jälkeen puhelimen näytönalainen sormenjälkilukija aukesi yllättäen jopa purukumilla.

Jo aikaisemmin Nokia 9 PureView -puhelimen hopea väriversio on nähty prototyyppipuhelimessa, jota ei koskaan tullut markkinoille asti. Myyntiin HMD Global toi ainoastaan yhden väriversion, joka oli perinteinen tummansininen. Tällä kertaa Nokia 9 PureView -puhelimen erittäin harvinainen prototyyppiversio on paljastunut kuvissa, sillä Twitterissä Nokian prototyyppejä esittelevä käyttäjä Hikari Calyx on julkaissut laitteesta kuvia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuoden puolella oli jo raportteja siitä, että HMD Global olisi kehittänyt Nokia 9 PureView -puhelinta hieman erilaisella sormenjälkilukijatoteutuksella, mitä markkinoille asti tulleessa puhelimessa nähtiin. Nokia 9 PureView julkaistiin näytönalaisella sormenjälkilukijalla, kun raporteissa puhuttiin myös takaosaan sijoitetusta perinteisemmästä sormenjälkilukijatoteutuksesta.

Tuoreissa kuvissa nähdään juurikin versio, jossa on sormenjälkilukija takaosassa. Sormenjälkilukija on sijoitettuna prototyypin KRAND-logon ja viitoiskamerajärjestelmän väliin ja sormenjälkilukijaa kehystää myös kuparinen kehys aivan kuten kameroitakin. Ennen Nokia 9 PureViewin julkaisua HMD Globalilla kerrottiin olleen haasteita näytönalaisen sormenjälkilukijan kanssa, joten ei ole ihme, että suunnitteilla oli myös perinteisellä sormenjälkilukijalla varusteltu versio.

Jos HMD Global olisi kuitenkin päättänyt julkaista puhelimen tutulla sormenjälkilukijaratkaisulla, niin suurella todennäköisyydellä olisi vältytty myös näytönalaisen sormenjälkilukijan tuottamilta ongelmilta.

Toistaiseksi Nokia 9 PureView on HMD Globalin tuorein huippuluokan älypuhelin, mutta seuraajaa sille odotetaan vielä loppuvuoden aikana tai vasta ensi vuonna.


Lähde: Twitter (Hikari Calyx)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Josko sitten HMD Globalilla enään riittää rahkeita tuoda mitään huippupuhelinta myytäväksi, koska se on tehnyt rutkasti tappioita viimekin vuonna.Ainakaan sen ei kannattaisi laittaa paukkuja pikku detaljeilla kikkailuun (kuten sormenjälkilukijan sijoitukseen), vaan koettaa saada luureihinsa kunnolliset kamerat (telekamerakin) optisin kuvanvakaimin sekä pääkamerassa että telekamerassakin (joita HMD Globalin Nokia-luureissa ei tosin liiemmin ole nähtykään), nykyaikaiset suoritinpiirit, vesi- ja pölytiiviys ja suomalaisessa auringonpaistekesässä riittävän kirkas näyttö ja talvipakkasetkin puuroutumatta kestävä näyttö. Myöskin alumiinirunko, ilman mitää herkästi rikkoutuvia lasipintoja. Eli perusasiat kuntoon.

  2. Hei, onko kukaan nähnyt mainoksia Nokian puhelimista pohjoismaissa? Kaikki muut merkit mainostavat suuresti. Norjassa elektroniikka kaupassa Nokian puhelin haetaan takahuoneesta! En haluaisi vaihtaa merkkiä.. Nokian Sirocco ja nyt 7.2 ovat minulle hyviä puhelimia. Sirocco vielä kaunis malliltaan. Odotin 8.3, mutta kukaan ei osaa vastata milloin se tulee myyntiin 😳

  3. Mulla Nokia 8 SIROCCO puhelin. Odotan innolla et tulisi jo myyntiin Nokia 9.3 tai mikä lie nyt mallinimeltän on. On nimi niin monta kertaa matkan aikana muuttunut.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD