HMDNokiaYleinen

Nokia 9 PureView -puhelimen päivityksessä vakava ongelma – Sormenjälkilukija päästää kenet tahansa puhelimeen käsiksi

HMD Global julkaisi viime viikolla uuden päivityksen Nokia 9 PureView -puhelimelleen, joka toi mukanaan toivottuja parannuksia muun muassa kameraan ja yleiseen toimivuuteen. Lisäksi päivityksessä oli merkittäviä muutoksia näytönalaisen sormenjälkilukijan toimintaan, muun muassa nopeuden suhteen.

Päivityksen kanssa kaikki ei mennyt kuitenkaan toivotulla tavalla. NokiaMob.net -sivusto on huomannut Nokia 9 PureView -puhelimen käyttäjien raportoineen Twitterissä ongelmista, joita on päivityksen jälkeen tullut vastaan. Raporttien mukaan sormenjälkilukijasta on tullut selvästi turvattomampi, sillä puhelimen lukitus saattaa nyt avautua esineillä tai sormilla, joita ei ole puhelimeen edes rekisteröity. Twitterissä nähtävällä videolla puhelimen lukitus aukeaa myös purukumipakkauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nähtävästi sormenjälkilukijan kanssa vastaan tulleita ongelmia ei ole kaikilla Nokia 9 PureView -omistajilla, mutta Twitterissä julkaistujen tietojen perusteella ongelmia on havaittu useilla käyttäjillä. Kyseessä on vakava tietoturvaongelma, jollaiseen ei yleisesti sormenjälkilukijoiden kanssa törmätä. Nähtävästi HMD Global on pyrkinyt nopeuttamaan sormenjälkilukijan toimintaa tekemällä sormenjälkilukijasta turvattomamman lukitustavan.

Suomalainen HMD Global ei ole toistaiseksi reagoinut millään tavalla käyttäjien raportteihin sormenjälkilukijan ongelmista. Jos vastaavia ongelmia Nokia 9 PureView -puhelimesta löytyy, niin suositeltavaa on käyttää jotain muuta lukituksen avaustoimintoa, jos ei halua kaikkien pääsevän käsiksi puhelimen sisältöön.

Lähde: NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD