HMDNokiaYleinen

Kuvissa julkaisematon väriversio Nokia 9 PureView -puhelimesta

Hopeinen Nokia 9 PureView.

HMD Global esitteli helmikuussa MWC 2019 -messuilla Barcelonassa jo viime vuonna myyntiin odotetun Nokia 9 PureView -puhelimen. Kyseessä on mielenkiintoisella viitoiskameralla varusteltu älypuhelin, mutta tekniikka on pitkälti vuodelta 2018. HMD Global julkaisi Nokia 9 PureView -puhelimen vain sinisessä väriversiossa.

On kuitenkin varmaa, että HMD Global on suunnitellut puhelimen kehitysvaiheessa myös muita väriversioita, mutta syystä tai toisesta tarjolle on tuotu vain yksi väriversio. Nettiin on vuotanut nyt myös kuvia hopeisesta Nokia 9 PureView -väriversiosta, jota ei ole myynnissä nähty. HMD Global kertoi helmikuussa puhelimen julkaisun aikaan, ettei puhelimesta ole tarkoitus tuoda uusia väriversioita jälkikäteen myyntiin, joten kuvissa nähty yksilö on todennäköisesti Nokia 9 PureViewin prototyyppiversio. On myös mahdollista, että HMD Global on jälkikäteen päättänyt laajentaa puhelimen värivalikoimaa, joka on yleistä älypuhelinmarkkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9 PureView -puhelimessa on muun muassa 5,99 tuuman 2K-näyttö, Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä viisi 12 megapikselin kameraa. Puhelimessa on lisäksi 3320 milliampeeritunnin akku, langaton lataus, näytönalainen sormenjälkilukija sekä puhdas Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä.

Päivitetty 24.6.2019: Kuvissa näkyvä puhelin on virolaisen Motors24.ee -sivuston videolta, jonka voi katsoa alapuolelta. 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD