SamsungYleinen

Ensi vuoden Samsung Galaxy S23 -puhelimet toimitetaan todennäköisesti ainoastaan Snapdragon-järjestelmäpiirillä

Samsung Exynos 2200

Korealainen älypuhelinvalmistaja Samsung on käyttänyt pitkään lippulaivaälypuhelimissaan yhtiön omia Exynos-järjestelmäpiirejä useilla markkinoilla Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiirien sijaan. Samsungin oma Exynos-järjestelmäpiiri on menettänyt vuosien saatossa yhä enemmän markkinoita, sillä suorituskykyisimpiä Exynos-järjestelmäpiirejä käytetään nykyisellään ainoastaan Euroopan markkinoilla.

Qualcommin toimitusjohtajan Cristiano Amon mukaan 75 prosenttia Galaxy S22 -sarjan älypuhelimien järjestelmäpiireistä on Qualcommin käsialaa.

Amon kertoi tulosjulkaisutilaisuudessa myös, että määrä tulee nousemaan ensi vuonna. Tästä voisi tehdä selvänkin johtopäätöksen ja todeta, että Samsung tulee käyttämään aiempaa enemmän Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirejä ensi vuoden Galaxy S23 -sarjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiempi sopimus Qualcommin kanssa on rajoittanut Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiirien määrän 25 prosenttiin valmistetuista Galaxy S -sarjan älypuhelimista. Loppujen 75 prosentin on siis täytynyt olla varustettu Samsungin omilla Exynos-järjestelmäpiireillä.

Amon mukaan yhteistyö ei jää vain älypuhelimiin, vaan Qualcommin järjestelmäpiirejä tultaisiin näkemään jatkossa myös Samsungin Windows-tietokoneissa sekä Galaxy-tableteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin ja Samsungin uusi sopimus kestää Amon mukaan aina vuoteen 2030 asti. Qualcomm ja Samsung laajentavat patenttisopimuksiaan myös matkapuhelinverkkojen osalta, sillä sopimus kattaa 3G-, 4G-, 5G- ja tulevaisuudessa myös 6G-yhteyksiä käyttävät laitteet.

Tämän uutisen valossa saattaa näyttää siltä, että Samsung on hautaamassa Exynos-piirinsä, näin ei ole Samsungin mukaan kuitenkaan käymässä. Lyhyellä aikavälillä Exynos-piirejä nähtäisiin yhtiön mukaan enemmän puettavissa laitteissa, kuten älykelloissa. Samsungilta löytyy myös muita asiakkaita, jotka käyttävät yhtiön Exynos-järjestelmäpiirejä ja Samsung kertookin, että pyrkii laajentamaan asiakasportfoliota. Exynos-piireistä ei siis olla näiden tietojen valossa luopumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Samsungin kerrotaan kaikesta huolimatta jatkavan myös huippupiirien kehittämistä. Samsungilta löytyy tällä hetkellä noin 1000 insinööriä, joiden tehtävänä saattaa olla seuraavien vuosien aikana kehitellä täysin uusi lippulaivaluokan Exynos-järjestelmäpiiri käytännössä puhtaalta pöydältä. Uusi Galaxy S -sarjalle suunnattu järjestelmäpiiri saatettaisiin nähdä Samsungin älypuhelimissa aikaisintaan vuonna 2025.

Lähde: Gsmarena

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung