AndroidGoogleYleinen

Ensimmäinen Android 14 -beetaversio julki – ladattavissa nyt Pixel-puhelimille

Android 14

Google on julkistanut tänään ensimmäisen beetaversion seuraavasta suuresta Android-päivityksestä, joka on tänä vuonna Android 14. Aikaisemmin jo julkaistiin kehittäjille suunnattu kehittäjäversio, mutta nyt beetaversio on saatavilla halukkaille Pixel-puhelimien käyttäjille laajemmin.

Android 14 Beta 1 tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, jotka tullaan näkemään osana vakaata Android 14 -versiota myöhemmin tänä vuonna. Google korostaa älykkäämpää järjestelmän navigointia. Android 14:ssä on ”näkyvämpi taaksepäin osoittava nuoli”, joka on sijoitettu pyöreään kehykseen, jossa on Dynamic Color -tausta. Google lupaa tämän parantavan takaisinpäin-eleiden ymmärtämistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovellukset voivat nyt myös lisätä mukautettuja toimintoja järjestelmän jakonäkymään. Jos avaa esimerkiksi jakonäkymän valokuvissa, niin voi luoda nopeasti albumin tai linkin kuvista. Google on myös tuonut mukaan lisää grafiikkaominaisuuksia Path API:lla, joka tarjoaa Googlen mukaan tehokkaan ja joustavan mekanismin vektorigrafiikan luomiseen ja renderöimiseen.

Tietosuojaa on myös parannettu, ja nyt mukana on accessibilityDataSensitive-rajapinta, jonka avulla sovellukset rajoittavat tiettyjen näkymien näkyvyyttä vain esteettömyyspalveluihin. Tavoitteena on auttaa haavoittuvampia käyttäjiä. Sen avulla voidaan suojata henkilökohtaisia tietoja ja salasanoja, sekä estää kriittisten toimien tahaton suorittaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen beetaversio on nyt saataville halukkaille käyttäjille ennen varsinaista Android 14:n julkaisua. Tuttuun tyyliin se on saatavilla vain Googlen omille Pixel-puhelimille aina Pixel 4a 5G -puhelimesta ylöspäin. Tarkemmat tiedot halukkaille testaajille löytyvät Googlen kehittäjäsivustolta.

Beetaversioita Google tulee julkaisemaan useita tulevina kuukausina, mutta Android 14 tullaan esittelemään tarkemmin jo kuukauden päästä Google I/O -kehittäjätapahtumassa. Varsinainen julkaisu tapahtuu kuitenkin vasta kesällä, mahdollisesti elokuussa.

Android 14:n aikataulu

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android