GoogleYleinen

Google I/O -kehittäjätapahtuma järjestetään 10. toukokuuta – luvassa Android 14 ja mahdollisesti Pixel-laitteita

Google I/O 2023

Google on vahvistanut järjestävänsä vuotuisen Google I/O -kehittäjätapahtuman 10. toukokuuta. Kyseessä on tapahtuma, jossa Google on aikaisempina vuosina paljastanut uusia yksityiskohtia tulevasta Android-versiosta sekä vihjannut uusista Pixel-laitteista.

Koronapandemian takia Google I/O -tapahtuma toteutettiin muutaman vuoden ajan pienimuotoisemmin, mutta viime vuonna Google palasi toteutukseen, jossa oli myös mukana hieman yleisöä. Tänä vuonna Google on kertonut tapahtumassa olevan paikalla edelleen rajallinen määrä yleisöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtuman pääohjelma avautuu yhtiön toimitusjohtajan Sundar Pichain toimesta. Tämän jälkeen nähdään kehittäjille suunnattu puheenvuoro ja myöhemmin yli sata muuta teknillistä sessiota. Google tulee julkaisemaan tarkemman aikataulun ja ohjelman lähempänä kehittäjätapahtumaa.

Google tulee varmasti esittelemään syksyllä virallisesti jakoon tulevan Android 14 -käyttöjärjestelmäversion, joka tuli jo kehittäjäversiona saataville alkuvuodesta. Tapahtuma tulee odotettavasti sisältämään myös tekoälyyn liittyviä julkaisuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Odotettavasti Googlelta nähdään myös uusia Pixel-julkaisuja. Huhujen mukaan Pixel 7a -puhelin saatettaisiin nähdä tapahtuman aikana. Lisäksi Google tulee todennäköisesti kertomaan tarkemmat tiedot Pixel Tabletin saatavuudesta. Pixel-laitteiden osalta Google saattaa myös antaa ensivilauksen syksyllä julkaistavaksi odotettavista Pixel 8- ja Pixel Fold -puhelimista.

Tarkempia tietoja Google I/O -tapahtuman sisällöstä saadaan varmasti lähempänä.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google