HuaweiYleinen

Ensimmäinen Huawei P40 -malliston älypuhelin julki – tässä on Huawei P40 Lite

Huawei on ottanut Espanjassa varaslähdön uuden P40-malliston julkistuksen suhteen, sillä eilen yhtiö on paljastanut uuden Huawei P40 Lite -mallin. Kyseessä on keskihintaluokan uutuuspuhelin, joka on pitkälti sama laite kuin Kiinassa viime vuonna julkaistu Huawei Nova 6 SE. Uutuuspuhelin on tullut Espanjassa tarjolle ilman Googlen palveluita, mutta kuitenkin kilpailukykyiseen hintaan.

Uusi P40 Lite on varusteltuna 6,4 tuuman Full HD -tasoisella LCD-näyttöpaneelilla, jonka vasemmassa yläkulmassa on etukameraa varten tehty reikä. Tehoista on vastaamassa Kirin 810 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy 128 gigatavua ja Huawei on laittanut puhelimeen myöskin paikan nano-muistikortille, jonka avulla tallennustilaa saadaan lisää jopa 256 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on laittanut P40 Lite -puhelimen takaosaan neljä kamerasensoria, joista pääkamerana toimii tuttu 48 megapikselin kamera. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kaksi muuta kameraa ovat 2 megapikselin sensoreita. Toinen kameroista on makrokuvausta varten ja toinen taustasumennuksen tuottamista varten. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Huawei P40 Lite -puhelimessa on 4200 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta jopa 40 watin pikalatauksella. Laitteessa on myöskin kuulokeliitin sekä perinteinen sormenjälkilukija oikeassa kyljessä. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10.0.1 -käyttöliittymä. Tuttuun tapaan uutuuspuhelimessa ei ole Googlen palveluita, vaan ne on korvattu Huawei Mobile Services -ekosysteemillä sekä AppGallery-sovelluskaupalla. Ulkoisesti P40 Lite on saanut selvästi vaikutteita Applen uusista iPhone 11 -puhelimista, sillä muun muassa takaosan kamera-asettelu on hyvin vastaavanlainen.

Espanjassa Huawei P40 Lite saapuu tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, vaaleanpunainen ja vihreä. Hinnoittelu asettuu 299 euroon. Huawei vahvisti aikaisemmin tällä viikolla julkaisevansa P40-mallston uudet huippupuhelimet Pariisissa 26. maaliskuuta 2020.

Huawei P40 Lite tekniset tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Näyttö: 6,4 tuumaa, LCD, Full HD+ (2310 x 1080)
 • Järjestelmäpiiri: Kirin 810
 • RAM-muisti: 6 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt + (Huawei nano-muistikortti max. 256 Gt)
 • Pääkamera: 48 MP pääkamera (f/1.8) + 8 MP ultralaajakulmakamera (f/2.4) + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyysterävyyskamera
 • Etukamera: 16 MP (f/2.0)
 • Akku: 4200 mAh (40w pikaltaus)
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, kuulokeliitin, sormenjälkilukija
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (EMUI 10.0.1 / HMS)
 • Mitat: 159,2 x 76,3 x 8,7 mm
 • Paino: 183 g
 • Värit: vaaleanpunainen, vihreä ja musta

Lähde: Xataka (espanjaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

9 Kommenttia

 1. Paljonko lehdykkä saa mainostuloa tästä? Ei huomattu mainita että kaikki tärkeimmät sovellukset puuttuu kun ei oo googlea.

  1. Kyllä on mainittu Googlettomuus. Alapuolella lainaus artikkelista:

   ”uutuuspuhelimessa ei ole Googlen palveluita, vaan ne on korvattu Huawei Mobile Services -ekosysteemillä sekä AppGallery-sovelluskaupalla.”

  2. Kannattaa käydä Specsaversillä

   1. Ok

 2. Eli tässäkö ei ole Google play appia?

  1. Google Play -kauppa puuttuu Huawei P40 Lite -puhelimesta, kuten myös tulevista Huawein puhelimista. Tämä on korvattu Huawein omalla AppGallery-sovelluskaupalla. Kirjoittelin aikaisemmin kokemuksia Mate30 Pron käytöstä ilman Googlen paveluita, ja lisää siitä voi lukea täältä: https://suomimobiili.fi/kaksi-viikkoa-ilman-googlen-palveluita/

 3. Nyt ajankohtainen kysymys: 1. Asentuuko mm. Google Maps Huawein P40 malleihin AKP tiedostona? 2. Toimiiko se näin asennettuna? Ilmeisesti mm. Facebook ja Instagram on asennettava näin.

  Sitten vielä kysymys kohdistuen erityisesti P40 Lite malliin. Onko puhelimeen asennettavissa microSD kortti vai onko tämä NM kortti sitä Huawein omaan standartiin perustuva muistinortti. Mm. Gigantin tuotesivusto väittää, että kortti (max 512gt) on microSD kortti.

  1. Google Maps asentuu ja ainakin testien mukaan toimii ihan hyvin. Myös Facebook ja moni muu sovellus on asennettavissa APK-asennustiedoston kautta.

   Huawei P40 Liteen on mahdollista asettaa vain Huawein omaan standardiin pohjautuva nano-muistikortti, eli normaali microSD ei puhelimeen sovi.

   Olemme myös julkaisseet puhelimesta arvostelun ja sen voi käydä lukemassa täältä: https://suomimobiili.fi/testissa-huawei-p40-lite/

   1. Vielä kysymys liittyen P30 ja P40 Lite mallien kameroihin. Ne ovat kummassakin Lite mallissa samat joskin softassa varmaankin eroja. Sitä vaan ihmettelen, että miksi P40 Liten kamerat näyttäs olevan ”keskinkertaisia” ja selkeästi pisteytyksen perusteella huonompilaatuisia jäljeltään kuin P30 Liten arvostelussa. Onko asia tosiaankin noin vai onko testien eri malleilla eri arvostelijat, vai miksi noin? Muutenhan P40 Lite vaikuttas olevan 2020 vuoden puhelin hintaluokassaan mm. prosessori, RAM muisti sekä 40w pikalaturineen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei