GoogleHuaweiYleinen

Google haluaa tehdä yhteistyötä Huawein kanssa – hakenut Yhdysvaltain hallitukselta lupaa

Googlen kerrotaan hakeneen Yhdysvaltain hallitukselta jälleen lupaa jatkaa yhteistyötä kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Huawein kanssa. Googlen johtajat eivät ole lähteiden mukaan kuitenkaan antanut tarkempia tietoja asiasta.

Huawei joutui Yhdysvaltojen mustalle listalle viime vuoden toukokuussa, joka on estänyt yhteistyön Yhdysvaltalaisten yrityksien kanssa. Suuria vaikutuksia on ollut muun muassa Huawein älypuhelinliiketoimintaan, sillä yhtiö ei ole voinut hyödyntää laitteissaan Googlen palveluita. Tämä tarkoittaa, ettei Huawei-puhelimissa ole nähty Google Play -sovelluskauppaa, YouTubea tai edes Gmailia. Huawei on kuitenkin rakentanut kovaa tahtia Huawei Mobile Services (HMS) -ekosysteemiä ja korvannut Google Playn omalla AppGallery-sovelluskaupalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on hakenut erityislisenssiä tehdä yhteistyötä Huawein kanssa toistamiseen, sillä Huawei on ollut yksi suurimmista Googlen yhteistyökumppaneista viime vuosina. Yhdysvallat on jo aikaisemmin hyväksynyt useita erikoislisenssihakemuksia, ja esimerkiksi Microsoftille on annettu lupa toimittaa Huaweille normaaliin tapaan Windows-lisenssejä. Aikaisemmin Yhdysvallat hylkäsivät Googlen hakemuksen toimittaa palveluitaan Huaweille.

Toistaiseksi ei ole millään tasolla varmaa, onko Yhdysvaltain hallitus antamassa Googlelle lupaa tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Jos lupa annetaan, niin Huawein puhelimissa tultaisiin näkemään tutut Googlen palvelut myös Euroopan markkinoilla.

Huawei julkaisi aikaisemmin tällä viikolla uudet laitteensa ilman Googlen palveluita. Esimerkiksi Mate Xs on Huawein ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin globaaleilla markkinoilla sekä MatePad Pro on mielenkiintoinen huippuluokan tablet-laite ilman Googlen palveluita. Lisäksi Huawein tytärbrändi Honor esitteli Euroopan markkinoille Honor 9X Pro- ja Honor View30 Pro -älypuhelimet, joissa ei myöskään Googlen palveluita nähty.

Lähde: Heise.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Trumpin mielipuolisuutta ja sekoilua koko jahti.

  2. Huawei kiellettiin Usassa jo 2012 .Trump ei silloin puikoissa Syy on tietoturvassa ja myös demokraatit ovat tästä yhtämieltä.Osittaisia kieltoja euroopassa ja moni maa kieltänyt kokonaan Huawein verkkolaitteet.Huom.Ei oo kyse puhelimista vaan verkoista mutta kun kinukki myi iraniin usan tekniikkaa piti tuo googlekin kieltää.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google