HuaweiYleinen

Huawei-pomo vahvisti: Facebook, Twitter ja Instagram tulossa pian Huawei-puhelimille

Huawei esitteli tällä viikolla uuden Mate Xs -taittuvanäyttöisen älypuhelimen sekä huippuluokan MatePad Pro -tabletin, joista kummastakaan ei löydy tukea Googlen palveluille. Laitteet tarjoavat kuitenkin AppGallery-sovelluskaupan, josta sovelluksia voi ladata, mutta tällä hetkellä ongelmana on suppea sovellusvalikoima. Huawein johtaja on kuitenkin antanut vihjausta tunnettujen sovelluksien saapumisesta sovelluskauppaan.

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu on kertonut GadgetMatch-sivustolle, että suositut sovellukset, kuten Facebook ja Instagram ovat tulossa pian saataville Huawein omaan AppGallery-sovelluskauppaan. Richard Yu on kertonut Facebookin ja Instagramin lisäksi olevan tulossa myöskin Twitter, mutta valitettavasti toistaiseksi ei ole vahvistettu tarkkaa aikataulua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Facebook, Instagram ja Twitter ovat kaikki yhdysvaltalaisia sovelluksia, ja Huawein oleminen Yhdysvaltain kieltolistalla on vaikuttanut myös sovelluksien esiasentamiseen Huawei-puhelimille. Aikaisemmin Huawei-puhelimissa saatettiin nähdä esiasennettuna muun muassa Facebook-sovellus, mutta nyt kieltolistalla olemisen takia Huawei ei enää pysty tekemään yhteistyötä Facebookin kanssa.

Googlen palveluiden puuttuminen uusista Huawei-puhelimista tarkoittaa sitä, ettei laitteissa ole enää tuttua Google Play -sovelluskauppaa tai edes YouTubea ja Gmailia. Huawei on kuitenkin korvannut nämä tuomalla omat Huawei Mobile Services -palvelut sekä AppGallery-sovelluskaupan.

Lähde: GadgetMatch.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei