AndroidYleinen

Ensimmäiset kuvat Android 12 -käyttöjärjestelmästä julki – selviä muutoksia luvassa käyttöliittymään

Android 11 -päivityksen jakelu on vasta monilla valmistajilla lähtenyt käyntiin vanhoille puhelinmalleille, mutta silti jo Android 12 on jo nurkan takana. Googlen odotetaan julkaisevan Android 12 -käyttöjärjestelmän myöhemmin tänä vuonna, ja sen jakelun odotetaan lähtevän käyntiin syksyllä. Ensimmäiset kuvakaappaukset Android 12 -versiosta on jo nyt julkaistu XDA Developers -sivuston toimesta.

Google on vihdoin uudistamassa käyttöliittymän, joka on ollut Androidissa jo varsin pitkään samanlainen. Android 12 -versiossa Google on uusinut ilmoitus- ja pikavalikon, jossa ei ole enää läpinäkyvyyttä, vaan taustaväri vaihtunee käytettävissä olevan taustakuvan mukaisesti. Valikossa on myös pikavalintojen määrä vähentynyt ja ilmoituksien kulmat ovat pyöristetymmät. Oikeassa yläreunassa on nähtävillä tietoturvaindikaattoreita, jotka kertovat, jos jokin sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia. Näiden kuvakkeiden painaminen myös kertoo tarkalleen mitkä sovellukset toimintoja käyttää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12 tulee kuvien mukaan saamaan myös uudistetun widgettien valintavalikon. Toistaiseksi ei ole tiedossa aikooko Google uudistaa widgetit perusteellisesti iOS-tyylisiksi, mutta nykyisien tietojen valossa jotain uudistuksia on tulossa. Kuvakaappauksista nähdään widgetteja, joissa on esillä vastaamattomia puheluita sekä viestejä.

Googlen odotetaan ensiesittelevän Android 12 -käyttöjärjestelmää I/O-tapahtumassa kevään aikana. Lisäksi Android 12 julkaistaan vakaana versiona todennäköisesti syksyllä, jonka jälkeen se tulee tarjolle myös laajamittaiseen jakeluun valmistajien eri laitteille.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android