QualcommYleinen

Qualcomm julkaisi uudet Snapdragon X65- ja X62 -5G-modeemit – vuoden 2021 lopussa luvassa laitteita 10 gigabitin 5G-tuella

Qualcomm Snapdragon X65

Qualcomm on julkaissut tänään neljännen sukupolven 5G-modeeminsa, joka kantaa nimeä Snapdragon X65. Rinnalla julkaistiin myös karsitumpi Snapdragon X62- modeemi. Snapdragon X65 on maailman ensimmäinen 10 gigabitin nopeuksiin yltävä 5G-modeemi ja ensimmäinen 3GPP Release 16 -modeemi-antenni-järjestelmä, joka tullaan näkemään kaupallisissa laitteissa vuoden 2021 aikana. Snapdragon X65 on Qualcommin suurin harppaus eteenpäin 5G-ratkaisuissa sitten ensimmäisen 5G-modeemin kaupallistamisen jälkeen.

Snapdragon X65 -modeemi on suunniteltu tukemaan nopeimpia 5G-nopeuksia, joita tällä hetkellä on saatavilla. Modeemi hyödyntää parhaiten käytettävissä olevaa taajuusaletta verkon parhaan joustavuuden, kapasiteetin ja kattavuuden saavuttamiseksi. Snapdragon X65 -modeemin rinnalla Qualcomm on esitellyt myös Snapdragon X62 -modeemin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme saavuttamassa merkittävän virstanpylvään Snapdragon X65 5G -modeemilla, joka tarjoaa jopa 10 gigabitin yhteydet ja tuen uusimmille 5G-tekniikoille, joilla on ratkaiseva merkitys uusien 5G-käyttötilanteiden mahdollistamisessa.”, sanoi Qualcommin valittu toimitusjohtaja Cristiano Amon.

”Snapdragon X65 kokoaa yhteen kaikki tärkeimmät 5G-läpimurrot. Neljännen sukupolven 5G-modeemimme on suunniteltu 5G:n globaalia julkaisua varten, ja se tuo suuria innovaatioita modeemeista antenneihin, sekä laajan taajuuksien yhdistämisominaisuuden 6 GHz- ja mmWave -tekniikoille. Tämä vauhdittaa 5G:n nopeaa laajentumista ja parantaa samalla kattavuutta, virrankulutusta ja suorituskykyä.”, sanoi Qualcommin varatoimitusjohtaja Durga Malladi.

Snapdragon X65 -modeemi on huippuluokan laitteisiin suunnattu. Siinä on muun muassa päivitettävä arkkitehtuuri, joka tarjoaa parannuksia, laajennettavuutta ja räätälöintiä 5G-segmenteille sekä uusien ominaisuuksien ja uusien 3GPP Release 16 -ominaisuuksien nopean käyttöönoton ohjelmistopäivityksien avulla. Päivitettävä arkkitehtuuri mahdollistaa Snapdragon X65 -modeemiin perustuvien ratkaisujen tulevaisuuden varmuuden, helpottaa uusien ominaisuuksien käyttöönottoa, pidentää laitteen käyttöikää ja auttaa vähentämään kokonaiskustannuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Modeemissa on myös neljännen sukupolven Qualcomm 545 -mmWave-antennimoduuli, joka on suunniteltu laajentamaan mmWaven kattavuutta ja tehokkuutta. Qualcomm 545 -mmWave-antennimoduuli yhdistää uuden Snapdragon X65 -modeemin tukemaan suurempaa lähetystehoa verrattuna aiempiin sukupolviin sekä tukemaan kaikkia globaaleja mmWave-taajuuksia, mukaan lukien uutta n259-taajuusaluetta (41 GHz).

Mukana on myös maailman ensimmäinen tekoälyllä varusteltu antennin viritystekniikka, mikä on ensimmäinen askel hyödyntämään yli vuosikymmenen uraauurtavaa tekoälyn tutkimusta ja kehitystä modeemeiksi, mikä mahdollistaa merkittävät parannukset matkapuhelimen suorituskyvyssä ja energiatehokkuudessa. Snapdragon X65 -modeemiin Qualcomm on tuonut myös uudensukupolven virranseurantaratkaisun, joka on pienempi, tehokkaampi ja parempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden 5G-modeemin parannukset on suunniteltu tuottamaan ylivoimainen 5G-kokemus suuremmilla nopeuksilla, laajemmalla peittävyydellä ja tuella koko päivän kestävälle akulle. Snapdragon X65 on valmis tukemaan uuden sukupolven ensiluokkaisia älypuhelimia ja 5G:n laajenemista uusilla segmenteillä, kuten tietokoneet, teollinen IoT, kiinteä langaton yhteys ja 5G-yksityisverkot.

Toinen tämän päivän uutuuksista on Snapdragon X62 -modeemi, joka on hieman karsittu, mutta on silti loistava 5G-modeemi älylaitteille. Qualcommin mukaan Snapdragon X62 -modeemi tarjoaa tutut ominaisuudet, mutta latausnopeudet jäävät 4,4 gigabittiin.

Qualcommin mukaan Snapdragon X65- ja X62 -modeemit ovat tulossa kuluttajalaitteisiin vuoden 2021 loppuun mennessä. Qualcommin mukaan uudet modeemit ovat jo asiakkailla testattavana.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm