AndroidTuring PhoneYleinen

Ensimmäiset live-kuvat ja video Turing Phone Appassionatosta julki – ei valmistettu Suomessa

Turing Phone Appassionato

Turing Robotic Industries (TRI) kertoi alkuvuodesta, että yhtiön uusi Turing Phone Appassionato tulisi markkinoille tämän vuoden syyskuussa. Tällä kertaa Turing on solminut myös kumppanuuden suuren kiinalaisen TCL Communicationin kanssa. TCL on tunnettu muun muassa BlackBerry-puhelimien nykyisenä valmistajana sekä Nokialta lisensoidun Alcatel-tuotemerkin alla myytävistä puhelimista. TCL-kumppanuuden kautta hoituu uuden Appassionato -puhelimen kehitys, testaaminen sekä valmistus.

Nyt Twitteriin on ladattu reilusti kuvia sekä video kehitteillä olevasta Turing Phone Appassionatosta. Kuvat esittävät pääasiassa jo tutuksi tulleen muotoilun, jonka Turing paljasti jo huhtikuussa. Ainoana erona on se, että live-kuvissa esiintyvässä puhelimessa on teksti ”Designed in Finland, Assembled in China”, vielä aikaisemmissa kuvissa oli teksti ”Designed in Finland, Assembled in Salo”. Turing Robotic Industriesilla on Salossa vuokralla Nokian entinen tehdas, mutta uudet kuvat nähtävästi vahvistavat, että uutuuspuhelinta ei tulla valmistamaan Salossa, eikä myöskään muualla Suomessa. Myös SuomiMobiilin lähteiden mukaan uutuuspuhelinta ei tultaisi valmistamaan Salossa, vaan TCL:n tehtailla Kiinassa. Samoin myös mainosteksti ”Designed in Finland” on kyseenalainen, sillä puhelin on pääasiassa TCL:n käsialaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SuomiMobiili paljasti jo huhtikuun alussa Appassionato-puhelimen ulkoisen muotoilun sekä Turingin kumppanuuden TCL:n kanssa reilusti ennen virallista julkaisua.

Turing on aikaisemmin jo kertonut, että Appassionatossa on Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri (Qualcomm MSM8996SG-AC), jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Aikaisemmin alkuperäisessä Turing Phonessa käytettiin suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmää, mutta nyt uudessa puhelimessa on  käyttöjärjestelmänä tuore Android 7.1.1 Nougat. Turing Phone Appassionatossa on metalliset kehykset sekä lasinen takapinta. Turing on aikaisemmin maininnut, että uutuuspuhelin rakentuu Liquidmorphium -materiaalista ja safiirilasista.

Uusi Turing Phone Appassionato tulee saataville tämän vuoden syyskuussa kahdessa versiossa. Elite-versio, eli Turing Phone Appassionato PX8 maksaa 1099 dollaria ja premium-luxury-versio Turing Phone Appassionato GX8 maksaa 1599 dollaria. Turing ei ole toistaiseksi paljastanut tarkempia tietoja puhelimesta.

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android