AndroidTuring Phone

Tältä Turing Phone Appassionato näyttää – ”Designed in Finland”

Turing Phone Appassionato

Turing Robotic Industries (TRI) kertoi maaliskuussa, että yhtiön uusi Turing Phone Appassionato tultaisiin julkaisemaan 23. maaliskuuta, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Puhelimen laajemman esittelyn odotetaan tapahtuvan lähiaikoina huhtikuun puolessa välissä.

SuomiMobiili on kuitenkin nyt saanut käsiinsä muutaman kuvan tulevasta puhelimesta. Kuvista voi päätellä, että Turing Phone Appassionatossa on metalliset kehykset sekä lasinen takapinta. Turing on aikaisemmin maininnut, että uutuuspuhelin rakentuu Liquidmorphium -materiaalista ja safiirilasista. Kuvat vahvistavat myös kameran olevan hieman muusta rungosta ulkoneva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvista näkyy myös, että laitteen takaosassa on tekstit ”Designed in Finland” ja ”Assembled in Salo”. TRI on aikaisemmin vahvistanut, että Appassionaton tuotekehitys on tehty Kiinassa yhdessä ODM-kumppanin kanssa, mutta laitteen valmistus pitäisi kuitenkin tapahtua Salossa Nokian entisissä tiloissa.

SuomiMobiilin tietoihin on kantautunut myös huhu Turing Robotic Industriesin kokoonpanokumppanista, jota yhtiö ei toistaiseksi ole suostunut paljastamaan. Kyseisen kumppanin uskotaan olevan TCL Corporation, joka on muun muassa nykyisin BlackBerry-puhelimien takana sekä Nokialta lisensoidun Alcatel-tuotemerkin alla myytävien puhelimien valmistaja. Tällä hetkellä emme kuitenkaan pysty vahvistamaan huhun aitoutta.

Tulevaa lippulaivapuhelinta vilautettiin jo ensimmäistä kertaa tammikuussa, jolloin sen nimeksi kerrottiin Turing Phone Appassionato. Laitteen pitäisi olla täynnä tekoälyä ja yhtiön kerrotaan kehittäneen puhelinta vuoden verran. Laitteen sisällä hyrrää Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Turing Phone Appassionato -puhelimessa on käyttöjärjestelmänä Android 7.1, mutta myös Sailfish OS -version pitäisi olla tulossa myöhemmin. Android-version toimitusten odotetaan alkavan viimeistään syyskuussa 2017.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android