AppleYleinen

Epäonnistuuko Apple tänäkin vuonna? Jos ei, niin tulevat älykellot saavat merkittävän uutuusominaisuuden

Apple Watch Series 7

Applen odotetaan julkaisevan Watch Series 8 -älykellot vuoden kolmannella neljänneksellä ja huhuissa yhdeksi uutuusominaisuudeksi on odotettu kehon lämpötilan mittaamista. Huhut ominaisuudesta ovat olleet kaksijakoiset, mutta nyt tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo on sanonut ominaisuuden saattavan edelleen olevan tulossa.

Kuo on kertonut Twitterissä, että viime vuoden Apple Watch Series 7 -älykellot eivät saaneet kehon lämpötilan mittausta, koska mittausalgoritmi ei läpäissyt vaatimuksia ennen EVT-vaiheeseen siirtymistä (engineering validation test).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Algoritmin saaminen toimivaksi ei ole helppo homma, jotta kelloilla pystyisi saamaan tarkkoja tuloksia. Älykelloissa luotetaan ihon lämpötilan mittaamiseen, joka vaihtelee nopeasti ympäristön mukaan. Ming-Chi Kuo kertoo, että mahdollisuudet kehon lämpötilan mittauksen saamiseksi Watch Series 8 -kelloon ovat edelleen olemassa. Jos Apple pystyy saamaan algoritmin toimivaksi ja tarkaksi ennen uusien älykellojen massatuotannon alkamista, niin mukana on varmasti kyseinen ominaisuus.

Jos kuitenkin Apple epäonnistuu, niin Watch Series 8 -sarjaan on turha odottaa kehon lämpötilan mittausta. Todennäköisesti ominaisuutta joudutaan siinä tapauksessa odottamaan ainakin vuoden verran lisää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuo kertoo Samsungin kohdanneen samanlaisia haasteita Galaxy Watch 5 -älykellojen kanssa, joihin on huhuttu tänä vuonna kehon lämpötilan mittausta. Myöskin Samsungin ongelmat voivat lopulta johtaa siihen, ettei kelloissa ole odotettua ominaisuutta.


Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple