HMDNokiaYleinen

Onko tuleva Nokia-tabletti haastamassa Apple iPad minin? HMD Globalin pienempi tabletti saatettiin nähdä nyt ensimmäistä kertaa

Onko tässä pienempi Nokia-tabletti?

Suomalainen HMD Global laajensi viime vuonna Nokia-brändin kanssa tablettimarkkinoille julkaisemalla Nokia T20 -tabletin. Kyseessä oli edullisemman hintapisteen 10 tuuman näytöllä varusteltu tabletti, mutta HMD Global saattaa olla julkaisemassa myös pienemmän versio tabletista.

HMD Global ei ole koskaan virallisesti sanonut julkaisevansa useampia tabletteja, jonka lisäksi Nokia-brändillä on historiansa yksittäisten tablettien kanssa. Nokia-brändin alaisuudessa on nähty aikaisempina vuosina yksi Windows-tabletti ja yksi Android-tabletti, joiden lisäksi Nokia T20 jatkaa harvinaista Nokia-tablettien tarinaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viittaus mahdolliseen pienempään tablettiin löytyy Nokia Mobilen viralliselta Malesian Instagram-tililtä, jossa on Nokia T20 -tabletin mainoksessa jotain hieman erikoista. Videolla nähdään tuttuja Nokia T20 -tabletin makkinointivideopätkiä, mutta loppuun ilmestyy tabletti, joka ei ole Nokia T20.

Videolla nähdään tabletti, joka on varusteltu selvästi erilaisemmalla näytöllä. Nokia T20 -tabletissa näytön kehykset ovat suhteelliset kapeat ja kulmista pyöristetyt, mutta videolla olevassa tabletissa näyttö on pienempi ja laitteessa on selvästi paksummat kehykset. Lisäksi tabletin etukamera sijaitsee eri paikassa kuin Nokia T20 -tabletissa.

Nokia T20

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvan perusteella kyseessä voisi olla pienempi tabletti kuin Nokia T20, sillä laitteen kuvasuhteetkaan eivät ole samassa suhteessa. Yhtenevän laitteesta tekee yläreunassa olevat äänenvoimakkuuspainikkeet sekä vasemmassa kyljessä oleva virtapainike. Näytöllä on myös esillä Android 12 -käyttöjärjestelmän lukitusnäyttö sekä päivämäärä torstai 30. kesäkuuta. Yleensä tuotekuvissa päivämäärä on samassa suhteessa julkaisuajan kanssa, joten sen voisi tarkoittaa tabletin julkaisun olevan kesäkuussa.

On myös mahdollista, että Instagramissa oleva mainosvideo on huonosti viimeistelty ja mitään pienempää Nokia-tablettia ei olekaan olemassa. Olisi kuitenkin erikoista, jos virallisella Nokia Mobilen sosiaalisen median tilillä olisi kuva laitteesta, jota ei ole olemassakaan. Jos HMD Global suunnittelee pienemmän tabletin julkaisua, niin siitä kuultaneen pian lisätietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä olisi pienempi tabletti, niin todennäköisesti myös ominaisuudet ovat karsitummat Nokia T20 -tablettiin verrattuna. Mitään Apple iPad minin kaltaista huipputablettia ei kannata odottaa, mutta erityisesti viihteen kuluttamista varten myös pienemmät Android-tabletit ovat hyviä.

Lähde: Instagram (Nokia Mobile)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD