SonyYleinen

Sony vihjaa jälleen Xperia 1 IV -puhelimesta – ”älypuhelin sisällöntuottajille”

Uutuuspuhelin on suunnattu sisällöntuottajille.

Sony on vahvistanut järjestävänsä 11. toukokuuta uusien Xperia-puhelimien julkaisutilaisuuden globaalisti ja antanut selvän vihjauksen huhutusta Xperia 1 IV -puhelimesta. Nyt Sony on julkaissut uuden vihjailevan videon tulevasta julkaisusta, joka lisää vielä enemmän kierroksia tulevaa julkaisua kohtaan.

Reilun viikon päästä julkaistavan älypuhelimen kerrotaan olevan suunnatun sisällöntuottajille. Sonyn odotetaan tekevän läpimurron kuvauksen osalta ja kameraa verrataan ammattitason järjestelmäkameroihin. Videolla myös yksi sisällöntuottaja kertoo tulevan puhelimen tuntuvan aivan siltä, kuin kädessä olisi iso optinen linssi upealla kameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimen kerrotaan tarjoavan myös sisällöntuottajille enemmän vaihtoehtoja. Videosta voisi päätellä Sonyn panostaneen uudella tavalla zoomiominaisuuksiin. Jo viime vuonna Xperia 1 III -puhelimessa nähtiin mielenkiintoinen zoomikamera, jossa oli peräti kaksi polttoväliä aikaisemman yhden sijasta. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä nähdäänkö vastaava kameratoteutus myös Xperia 1 IV -puhelimessa vai onko Sony vienyt sitä jopa pidemmälle.

Joissakin huhuissa Xperia 1 IV -puhelimeen on odotettu 48 megapikselin tasoista pääkameraa optisella kuvanvakautuksella. Lisäksi puhelimeen on odotettu ultralaajakulma- ja telekameroita. Xperia 1 IV on huhujen perusteella saamassa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin, vaikka joissakin huhuissa puhuttiin myös uudemmasta Snapdragon 8 Gen 1+ -versiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonyn on huhuttu varustelevan puhelimen 6,5 tuuman näyttöpaneelilla, jossa on 21:9-kuvasuhde, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 4K-tarkkuus. Raportit kertovat Xperia 1 IV:n olevan IP68-luokiteltu ja siinä olisi kylkeen asetettu sormenjälkilukija sekä kuulokeliitin. Tarkempia tietoja puhelimesta ei ole vielä kuitenkaan vuotanut.

Kovinkaan kauaa tarkkoja yksityiskohtia ei tarvitse odottaa, sillä julkaisu tapahtuu jo ensi viikolla 11. toukokuuta. Sonyn tuoreimman teaser-videon voi katsoa alapuolelta.

Lähde: YouTube (Sony)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony