Black SharkXiaomiYleinen

Erittäin mielenkiintoiset Black Shark 3- ja 3 Pro -pelipuhelimet julki

Xiaomin tytäryhtiö Black Shark on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden sukupolven pelipuhelimet, jotka kantavat nimiä Black Shark 3 ja Black Shark 3 Pro. Toistaiseksi uusien puhelimien saatavuudesta globaaleilla markkinoilla ei ole tietoa, mutta todennäköisesti laitteet tulevat myyntiin Euroopassa kevään aikana.

Black Shark 3 Pro on uutuuspuhelimista parempi sekä suurempi. Puhelimessa on massiivinen 7,1 tuuman QHD+ -näyttöpaneeli, joka perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on myös 90 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi näytössä kerrotaan olevan maailman nopein 270 hertsin kosketusherkkyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, johon on yhdistetty Snapdragon X55 -5G-modeemi. Black Shark 3 Pro tukee myös Wi-Fi 6 -yhteyksiä. RAM-muistia puhelimeen on saatu 8 tai 12 gigatavua versiosta riippuen, mutta vain 12 gigatavun versiossa on tuoreinta LPDDR5-muistia. 8 gigatavun versiossa hyödynnetään LPDDR4X-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy ainoastaan 256 gigatavua.

Black Shark 3 Pro tarjoaa kolmoiskameran, joka rakentuu 64 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 5 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Etukameran tarkkuudeksi on ilmoitettu 20 megapikseliä.

Akunkestoon Black Shark on tällä kertaa panostanut toden teolla, sillä puhelimessa on suuri 5000 milliampeeritunnin akku. Lisäksi Black Shark 3 Pro tukee 65 watin pikalatausta, jonka pitäisi pystyä lataamaan akku tyhjästä täyteen vain 38 minuutissa. Puhelimessa on myös magneettinen laturi, jonka avulla akkua voidaan ladata pelikokemusta häiritsemättä 18 watin latausteholla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pro-versioon on laitettu myös uudenlaiset ylösnousevat pelipainikkeet, jollaisia ei aikaisemmin puhelimissa ole nähty. Black Shark lupaa fyysisille painikkeille vähintään 300 000 nousemiskertaa ilman mitään ongelmia.

Black Shark 3 on hieman vaatimattomampi huippuominaisuuksilla varusteltu pelipuhelin. Siinä on pienempi 6,67 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli. Black Shark 3 -mallissa akku on kooltaan 4720 milliampeerituntia, jonka lisäksi perusversiossa ei ole ylösnousevia fyysisiä pelipainikkeita. Black Shark 3 tulee tarjolle lisäksi 8 +128 Gt, 12 +128 Gt ja 12 + 256 Gt:n versioina. Muilta ominaisuuksiltaan Black Shark 3 on pitkälti samanlainen kuin Black Shark 3 Pro.

Ulkoisesti Black Shark 3 ja 3 Pro ovat hyvin identtiset. Kamera on aseteltu kolmiomaiseen alueeseen ja takaosa koostuu metallista ja lasista. Puhelimissa on myöskin perinteikäs 3,5 millimetrin kuulokeliitin, jota ei Black Sharkin puhelimissa ole viime aikoina nähty.

Black Shark 3 tulee Kiinassa myyntiin kolmessa värissä, jotka ovat Lightning Black, Armor Gray sekä Star Silver, kun Pro-versio tulee tarjolle vain väreissä Phantom Black ja Armor Gray. Black Shark 3 -perusversio maksaa edullisimmillaan 3499 juania, eli noin 456 euroa. Black Shark 3 Pro maksaa edullisimmillaan 4699 juania, eli noin 612 euroa. Kiinassa myynti alkaa 6. maaliskuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Shark