FacebookYleinen

Facebook, WhatsApp, Instagram ja Messenger toimivat taas – tällaisen selityksen Facebook antoi kuuden tunnin mittaiselle katkokselle

Facebookin palvelut olivat laajasti alhaalla eilen illasta lähtien pitkälle yöhön, mutta nyt Facebook, WhatsApp, Messenger ja Instagram ovat palautuneet jälleen käytettäväksi. Facebook on julkaissut myös lausunnon omassa blogissaan, jossa annetaan selitys kuuden tunnin mittaiselle käyttökatkolle. Facebookin mukaan ongelmat johtuivat reitittimien muutoksista, eikä hakkeroinnista.

Lausunnossa Facebook on pahoitellut palveluiden ongelmia ja sen aiheuttamia haittoja. Lausunnossa vahvistetaan palveluiden olevan jälleen takaisin toiminnassa. Facebook kertoo ongelman vaikuttaneen myös moniin sisäisiin työkaluihin ja järjestelmiin, mikä vaikeutti yrityksen pyrkimyksiä diagnosoida ja ratkaista ongelma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Facebookin datakeskuksien välistä verkkoliikennettä koordinoivien reitittimien kokoonpanomuutokset aiheuttivat ongelmat, jotka keskeyttivät viestinnän. Häiriöllä oli Facebookin mukaan porrastettu vaikutus siihen, miten datakeskukset kommunikoivat, jonka takia palvelut pysähtyivät. Facebook on lausunnossaan tehnyt myös selväksi, että yritys uskoo, että käyttökatkon perimmäinen syy oli virheellinen kokoonpanomuutos. Yrityksellä ei myöskään ole näyttöä siitä, että käyttäjätiedot olisivat vaarantuneet käyttökatkon vuoksi.

Myös Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on pahoitellut käyttökatkoa omalla Facebook-tilillänsä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eilen noin kello 18.30 Suomen aikaan alkanut ja aikaisin tänään loppunut käyttökatkos on yksi Facebookin historian suurimmista katkoksista. Yhteensä noin kuuden tunnin mittainen katkos ei kuitenkaan vedä vertoja vuoden 2019 katkokselle, jolloin Facebook oli poissa käytöstä yli 24 tunnin ajan.

Lähde: Facebook

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Facebook