FairphoneYleinen

Fairphone 2 sai viimeisen ohjelmistopäivityksensä seitsemän vuotta julkaisun jälkeen – tästä voisivat kaikki valmistajat ottaa oppia!

Fairphone on ilmoittanut lopettavansa toisen sukupolven älypuhelimensa päivitystuen nyt virallisesti. Kyseessä on vuonna 2015, eli seitsemän vuotta sitten julkaistu ekologiseen ajattelutapaan keskittynyt Fairphone 2 -älypuhelin.

Puhelin julkaistiin alun perin Android 5 Lollipop -käyttöjärjestelmällä ja tuorein saatavilla oleva versiopäivitys on tuonut mukana Googlen muutaman vuoden vanhan Android 10 -version. Tämän jälkeen Fairphone on pitänyt puhelinta elossa pienillä korjaus- ja tietoturvapäivityksillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt vuoden 2023 maaliskuussa Fairphone 2 on saanut viimeisen päivityksen, joka tullaan virallisesti laitteelle julkaisemaan. Setisemän vuoden päivitystuki on Android-maailmassa merkittävä saavutus, sillä edelleen monet valmistajat tarjoavat olemattomia lupauksia. Esimerkiksi nyt ostaessa jonkin Android-puhelimen, voi lupaus olla 0-1 Android-versiopäivitystä ja 1-2 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Monet valmistajat ovat myös parantaneet päivitettävyyttä. Esimerkiksi Samsung lupaa monille puhelimilleen 4 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä. Vastaavia parannettuja lupauksia ovat antaneet myös muutamat muut valmistajat, mutta keskiarvo edelleen päivityksien osalta on noin 2 + 3 vuotta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 2 -puhelimessa oli Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, jolle tuen Qualcomm on lopettanut jo vuonna 2016. Tämän takia Fairphone on joutunut näkemään ylimääräistä vaivaa päivityksien tuomiseksi, sillä virallisesti uusia ajureita järjestelmäpiirille ei ole tarjottu.

Ohjelmistotuen loppumisen ohella Fairphone tulee lopettamaan myös puhelimen laitteistotuen heti, kun varaosat ovat loppuneet.


Lähde: Fairphone

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Jaahas, koska tuli ensimmäinen SE? Nyt tuli vielä viimeiseksi puhuttu 15.7 tai vastaava päivitys, taitaa olla jopa pari vuotta fairia vanhempi …

  2. Lokakuun lopulla iPhone SE:lle tuli vielä iOS 15.8. 7,5 vuotta puhelimen ensijulkaisusta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone