SamsungYleinen

Galaxy AI ja One UI 6.1 nyt saatavilla useille Samsungin vanhemmille Galaxy-puhelimille Suomessa

Samsung ilmoitti eilen, että yhtiön uusin One UI 6.1 -päivitys sekä Galaxy AI -tekoälyominaisuudet tulevat tästä päivästä lähtien saataville yhtiön vanhemmille huipputason Galaxy-laitteille. Nyt myös lupaukset on lunastettu, sillä päivitys on saatavilla Suomessakin.

Päivitystä jaetaan artikkelin kirjoitushetkellä ainakin Galaxy S23, Galaxy S23+ ja Galaxy S23 Ultra -puhelimille sekä Galaxy Z Flip5- ja Galaxy Z Fold 5 -laitteille. Kokoa päivityksellä on jopa 3 gigatavun verran. Päivitys on tulossa pian myös Galaxy S23 FE -puhelimelle sekä ja Tab S9 -sarjan tabletteihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivitys nostaa käyttäjien tekoälykokemuksen tasoa tuomalla yhteen laite- ja pilvipohjaisen tekoälyn.

Entistä useammat Galaxy-käyttäjät voivat hyödyntää viestintää tehostavia Galaxy AI -ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla AI-tuetuilla laitteilla. Ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus säätää viestin sävyä ja kääntää viestejä 13 eri kielelle käyttäen Chat Assist -toimintoa. Galaxy-käyttäjät voivat kokea reaaliaikaisten vuorovaikutusten Live Translatella, joka tarjoaa ääni- ja tekstikäännökset puheluissa. Tulkki-ominaisuuden käyttäjät voivat myös osallistua spontaaneihin keskusteluihin paikallisten kanssa matkustaessaan, kun jaettu näyttö tarjoaa tekstikäännökset live-keskusteluille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hakuominaisuuksia on parannettu Circle to Search with Google -toiminnolla, joka tuottaa hakutuloksia nopeasti ympyröimällä kohteita kuvasta. Note Assist mahdollistaa käyttäjille muotoilujen luomisen, yhteenvedon generoimisen ja muistiinpanojen kääntämisen, kun taas Browsing Assist mahdollistaa yhteenvetojen luomisen uutisartikkeleista. Transcript Assist voi kirjoittaa kokousten tallenteet ja generoida yhteenvedot ja käännökset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Generative Edit -ominaisuuden avulla voi muuttaa, uudelleen sijoittaa tai suoristaa kohteita valokuvissa. Galaxy AI pitää sisällään myös AI-generoidut taustakuvat, joilla voi tehdä puhelimestaan personoidumman.

Lisätietoja Galaxy AI -ominaisuuksista voi käydä lukemassa muun muassa SuomiMobiilin kattavasta Galaxy S24 Ultra -puhelimen arvostelusta tämän linkin takaa. 

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung