SovelluksetYleinen

Geekbench-suorituskykytestistä julkaistiin uusi versio

Puhelimen suorituskykyä mittaavaa suosittua Geekbench-ohjelmaa kehittävä Primate Labs on julkaissut uuden Geekbench 6 -sovelluksen. Yhtiön mukaan puhelimet sekä tietokoneet nopeutuvat, ja aiemmat mittausmenetelmät vanhenevat nopeasti.

Geekbench 6 -testiin on tuotu raskaampia elementtejä, kuten suurempi kuvakirjasto testien tuontia varten. Testissä käytetään myös suurempia kuvia sekä suurempia ja nykyaikaisempia PDF-dokumentteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa versiossa mukana on testejä, joilla testataan taustan sumennusta videopuheluiden aikana, sosiaalisen median valokuvasuodattimia ja tekoälyn toimintaa.

Prime Labsin mukaan Geekbench 6 -testi ei anna enää entiseen malliin painoarvoa yhdelle ytimelle. Muutos johtuu siitä, että reaalimaailmassa käyttötilanteet käyttävät prosessorin eri osia aiempaa selkeämmin. Myös koneoppiminen on kasvussa, joten moniydinsuorittimen tulos on uudistettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testeissä mitataan, miten ytimet ”jakavat työtehtäviä todellisissa työtehtävissä”. Mobiilialalla on sekoitettu isoja ja pieniä ytimiä jo pitkään, mutta nyt pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet ovat ottaneet käyttöön saman käytännön, mikä tekee vanhemmasta Geekbench 5 -sovellusversiosta epäluotettavan.

Prime Labs on uudistanut myös näytönohjainta testaavan osion. Näytönohjaimen suorituskykyä mitataan uusien kehysten- ja abstraktikerrosten avulla.

Geekbench 6 -suorituskykytestisovellus tulee saataville Androidille, iOSille, Windowsille, Macille ja Linuxille. Sovellus on maksuton ei-kaupalliseen käyttöön.

Lähde: Geekbench.com

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sovellukset