GoogleYleinen

Google Assistant rantautui Suomeen – suomen kieli vielä ”opettelussa”

Google Assistant on tänään ilmestynyt lukuisiin Android-puhelimiin Suomessa, mutta valitettavasti vielä suomen kieli on hukassa. Aikaisemmin Google Assistantin tilalla Suomessa on ollut Google-sovellus, mutta tästä päivästä lähtien Google Assistantia on ollut madollista käyttää.

Google Assistant on Googlen kehittämä vuonna 2016 julkaistu virtuaaliavustaja, joka oli käytössä aluksi vain Googlen Pixel-puhelimissa. Myöhemmin palvelu on laajentunut tukemaan kaikkia Android-laitteita. Google Assistant tukee jo monia kieliä sekä toimii lukuisissa maissa. Suomessa palvelu ei ole aikaisemmin ollut käytössä, eikä Google Assistant osaa vielä edes suomea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monissa puhelimissa Google Assistant aktivoituu käyttöön pyyhkäisemällä näytön alakulmista, painalla virtapainiketta kahdesti tai vaihtoehtoisesti omasta Google Assistant -painikkeestaan. Aikaisemmin Google Assistant ei ole aktivoitunut, jos puhelimen alue on ollut Suomi, vaan palvelun tilalle on auennut vain Googlen sovellus. Nyt Google Assistant aktivoituu, mutta valitettavasti suomea se ei silti puhu, vaan palvelua on mahdollista käyttää tuetuilla kielillä, kuten englanniksi, ruotsiksi, tanskaksi tai saksaksi.

Google Assistantia voi käyttää esimerkiksi englanniksi varsin sujuvasti, vaikka palvelu on osittain myös suomeksi. Suomen kieltä Google Assistant ei ymmärrä, eikä se myöskään osaa puhua suomea.

Toistaiseksi Google ei ole itse kertonut suunnitelmistaan tuoda Google Assistantia tarjolle Suomessa tai edes onko palvelu jossain kohtaa oppimassa ymmärtämään ja puhumaan suomea. Loogista kuitenkin olisi, että Google Assistant oppisi pian myös suomea, sillä se puhuu jo ruotsia, norjaa ja tanskaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Outoa että ok google toimii suomeksi…

  2. Olisi hienoa että assistant osaisi puhua ja ymmärtää suomea, olisi Suomessa kuitenkin hyvät markkinat sille olemassa.

  3. Ja paskat ne tee sille assistantin kielille mitään. Olen jo itse kommentoinut täällä hikisessä hörsössä jo pari päivää. Ja voi saatanan piru ku ne ei laita sitä suomen kieltä. On niin tylsä elämä. Vittu!!!! Perkeles ku ei oo sitä!!!!!

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google