GoogleYleinen

Google esitteli Android-laitteisiin yhdeksän uutta ominaisuutta

Android-ekosysteemi

Google on esitellyt muun muassa Androidiin tulevia ominaisuuksia, jotka perustuvat pitkälti tekoälyyn. Androidin lisäksi ominaisuuksia tuodaan Android Autoon sekä Wear OS -käyttöjärjestelmään. 

Android Autoon tuodaan tekoälyominaisuus, jonka avulla voidaan automaattisesti luoda yhteenveto tulleesta tekstiviestistä tai ryhmäkeskusteluista ajon aikana. Tekoäly osaa ehdottaa myös vastauksia, joita käyttäjä voi halutessaan lähettää keskusteluihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android-puhelimiin tulevan Lookout Androidin avulla käyttäjä voi kuunnella automaattisesti tekoälyn avulla luotuja kuvauksia valokuvista, verkkokuvista tai viesteihin sisältyvistä kuvista. Ominaisuus on Googlen mukaan kehitetty yhdessä sokeiden ja heikkonäköisten kanssa. 

Google tuo viestit-sovellukseen Gemini-tekoälyn, jonka avulla käyttäjä voi keskustella tekoälyn kanssa viestien laatimiseksi, ideoiden tai tapahtumien suunnittelemiseksi tai käydä muuta vapaamuotoista keskustelua poistumatta viestit-sovelluksesta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lens in Maps -ohjelman parannellun ruudunlukijan tarkoituksena on auttaa käyttäjää tutkimaan ja tunnistamaan lähistöllä olevia paikkoja, kuten ravintoloita ja liikenneasemia. Puhelimen kameraa voi jatkossa osoittaa ympäristöön, jolloin TalkBack-ominaisuus osaa lukea ääneen paikan tiedot, kuten aukioloaikoja tai erilaisia ohjeistuksia. 

Google Docs -sovellukseen tulee ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi lisätä käsin kirjoitettuja tai piirrettyjä merkintöjä Docs-tiedostoon. Merkintätapoja on monia, kuten erilaiset värit ja korostuskynät.  

Jatkossa Spotify-musiikkipalvelun saa puhelimen ulostuloksi, samalla tavalla, kun YouTube Music -sovelluksessa on voinut tehdä. Lähdönvaihtaja näyttää valikossa Spotify Connect -vaihtoehdon.  

Google kertoo uudistaneensa Fitbit-sovelluksensa, jossa terveystiedot näkyvät jatkossa kattavammin Healt Connectionin kautta. Sovellukseen voi liittää esimerkiksi AllTrailsin, Oura Ringin ja MyFitnessPalin tiedot. Yhdistetyt tiedot näytetään Fitbit-sovelluksen Sinä-välilehdellä, josta löytyy Tänään-välilehti, josta Health Connectin tiedot näkyy. 

Wear OS -kellot saavat tuen Google Wallet -korteille, jonka aavulla kelloon saa jatkossa esimerkiksi tapahtumaliput ja kanta-asiakaskortit. Wear OS:n Google Maps -versio saa päivityksen, jonka jälkeen käyttäjä voi seurata esimerkiksi junan lähtöaikataulun suoraan kelloa vilkaisemalla. Kelloon tulee myös kompassiopastetut navigointiohjeet asetettuun määränpäähän.

 

Ominaisuudet saapuvat kaikille laitteille lähiaikoina. Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan ole ja ominaisuudet voivat tulla eri aikaan eri alueille ja laitteille. 

Lähde: Google 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google