QualcommYleinen

Qualcomm esitteli uuden Snapdragon X80 5G -modeemin

Erilaisista järjestelmäpiireistä tunnettu Qualcomm on esitellyt uusimman 5G-modeeminsa tulevaisuuden älypuhelimiin. Uuden Snapdragon X80 5G Modem-RF-järjestelmän kerrotaan olevan edistyksellisin modeemi-antenni-alusta. Piirissä yhdistyy “ennennäkemätön” taajuusjoustavuus, energiatehokkuus ja suorituskyky.  

Snapdragon X80 -modeemiin on integroitu oma 5G AI-prosessori sekä 5G Advanced-arkkitehtuuri. Qualcommin mukaan piiri on testeissä saavuttanut useita virstanpylväitä maailman ensimmäisenä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saavutuksiin lukeutuu muun muassa ensimmäinen 5G-modeemi, jossa on täysin integroitu NB-NTN-satelliittiviestintätuki. 6-antenninen arkkitehtuuri sekä 6-kertainen operaattorikoonti. 

Modeemista kerrotaan löytyvän vallankumouksellisia tekoälyominaisuuksia, jotka perustuvat Qualcommin omaan tensorikiihdyttimeen ja 5G AI Suite Gen 2:seen, joiden ansiosta tiedonsiirtonopeuksia, viiveitä, Qos-palvelunlaatua, kuuluvuutta ja esimerkiksi sijaintitarkkuutta on saatu parannettua. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Snapdragon X80 5G -modeemin luvataan yltävän 10 Gbps latausnopeuksiin ja parhaimmillaan 3,5 Gbps lähetysnopeuksiin. Modeemissa on sama QTM565 mmWave-antenni, kuin edellisen sukupolven Snapdragon X75 –modeemissakin.  

Modeemista löytyy FastConnect 7900, joka tukee uusinta tekoälyllä varustettua Wi-Fi 7 -teknologiaa. Uuden teknologian pitäisi vähentää virrankulutusta jopa 40 prosentilla vanhempaan FastConnect 7800 verrattuna. Snapdragon X80 5G:stä löytyy myös Ultra Wideband-tuki. Bluetooth-versio on edelleen 5.4. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusin ja kehittynein Snapdragon X80 5G -modeemi nähdään kaupallisessa käytössä ja markkinoilla Qualcommin mukaan vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Oletettavasti modeemi on osana Qualcommin seuraavaa Snapdragon 8 Gen 4 -järjestelmäpiiriä.  

Lähde: Qualcomm 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm