AndroidGoogleYleinen

Google esitteli Pixel 3- ja Pixel 3 XL -älypuhelimet – hinnat alkaen 849 euroa

Google on tänään esitellyt kaksi uutta älypuhelinta, jotka kantavat nimiä Pixel 3- ja Pixel 3 XL. Uutuuspuhelimet ovat varusteltu huippuluokan ominaisuuksilla ja erityisesti kameroiden ominaisuuksiin on tänä vuonna panostettu.

Ulkoisesti puhelimet on valmistettu alumiinisesta kehyksestä sekä Gorilla Glass 5 -lasisista taka- ja etupinnoista. Suurimmat erot puhelimien välillä löytyy näytöistä sekä laitteiden fyysisestä koosta. Pixel 3 on varusteltu 5,5 tuuman OLED Full HD+ -tasoisella kosketusnäytöllä, jossa on 18:9-kuvasuhde. Pixel 3 XL:n näyttö on 6,3 tuumaa ja se perustuu myös OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa ja sen kuvasuhde on 18,5:9. Näytössä on lisäksi lukuisissa vuodoissa paljastunut massiivinen lovi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista Pixel 3 -puhelimessa vastaa Qualcommin tuorein Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla 64 tai 128 gigatavua versiosta riippuen. Akku on Pixel 3 -puhelimessa suuruudeltaan 2915 milliampeerituntia ja Pixel 3 XL -puhelimessa 3430 milliampeerituntia ja puhelimissa on myös langaton lataus, USB-C-tyypin liitin sekä ne ovat IP68-sertifioidusti veden- ja pölynkestäviä. Luonnollisesti Google hyödyntää Pixel 3 -malleissa myös tuoreinta Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversiota.

Google luottaa Pixel 3 -puhelimissa yhteen pääkameraan sekä kahteen etukameraan. Pääkamerana toimii yksi 12,2 megapikselin sensori, jossa on f/1.8-aukko sekä 1,4um pikselikoko. Google kertoo kameran kykenevän valoisiin kuviin myös hämärässä ja kameran pitäisi tarjota parempi zoomaus. Etukamera koostuu kahdesta 8 megapikselin sensorista, joista toinen on laajakulmainen ja toinen teleobjektiivilla varusteltu. Etukameran ideana on tuottaa laajempia ryhmä-selfie-kuvia.

Euroopassa Pixel 3 ja Pixel 3 XL tulevat myyntiin muutamissa maissa, mutta Suomi ei lukeudu näiden joukkoon. Puhelimet ovat tarjolla 64 gigatavun sekä 128 gigatavun versiona. Pixel 3:n hinnat alkavat 849 eurosta ja suuremmasta tallennustilasta saa pulittaa 949 euroa. Pixel 3 XL hinnat alkavat taasen 949 eurosta ja kalliimpi versio irtoaa 1049 euron hintaan. Google julkaisi molemmat puhelimet kolmessa värissä ja ne ovat musta (Just Black), valkoinen (Clearly White) ja pinkki (Not Pink).

Pixel 3 / Pixel 3 XL tekniset tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Näyttö: 5,5 tuumaa, OLED, Full HD+, 18:9-kuvasuhde / 6,3 tuumaa, OLED, Full HD+, 18.5:9-kuvasuhde
  • Suoritin: Snapdragon 845 (molemmissa)
  • RAM-muisti: 4 gigatavua (molemmissa)
  • Tallennustila: 64 tai 128 gigatavua (molemmissa)
  • Akku: 2915 mAh, langaton lataus / 3430 mAh, langaton lataus
  • Kamerat: 12,2 MP (f/1.8-aukko, 1,4um) pääkamera ja 8 MP tele + 8 MP laajakulma etukamera (molemmissa)
  • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie (molemmissa)
  • Värit: Just Black, Clearly White, Not Pink (molemmissa)
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, IP68-sertifioitu (molemmissa)

Lähde: Google Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android