GoogleYleinen

Google irtisanonut hiljattain satoja työntekijöitä

Google

Useisiin raportteihin perustuvien tietojen mukaan hakukonejätti Google on irtisanonut hiljattain “muutamia satoja” työntekijöitä. Irtisanomisia ei ole kohdistettu mihinkään tiettyyn yksikköön, vaan useisiin tärkeisiinkin osastoihin. 

Potkitut työntekijät ovat raporttien mukaan toimineet niin Google Assistantin, Pixel-puhelimien rautatason kehityksessä, puettavien Fitbit-laitteiden sekä Nest-laitteiden kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on itse vahvistanut Android-puhelimissa olevan Google Assistantin kehitystiimiä koskevat leikkaukset sekä laitteistosuunnittelijoiden irtisanomiset. 

New York Timesin näkemän viestin mukaan työntekijät saivat seuraavanlaisen ilmoituksen: Olemme joutuneet tekemään joitakin vaikeita päätöksiä joidenkin Google-työntekijöiden jatkuvasta työsuhteesta, ja meillä on ikävä ilmoittaa sinulle, että tehtäväsi lopetetaan.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Irtisanomisia Google kommentoi, että yhtiö on investoimassa “tärkeimpiin prioriteetteihinsa ja merkittäviin tulevaisuuden mahdollisuuksiinsa”. Googlen emoyhtiön työntekijöitä edustava Alphabet Workers Union on kommentoinut irtisanomisien olleen “tarpeettomia”. X-viestipalvelussa julkaistussa viestissä sanotaan, ettei Google voi jatkaa työtovereiden irtisanomisia samalla, kun se tekee miljardeja joka neljännes.  

Alpabet Workers Union edustaa noin 1400 Googlen työntekijää. 

Lähde: Nytimes.com 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google