HMDNokiaYleinen

Miten käy Nokia-puhelimien? HMD: ”Nykyiset Nokia-laitteet saavat edelleen täyden tuen”

Suomalainen HMD Global kertoi jo viime vuoden loppupuolella siirtyvän usean brändin strategiaan lanseeraamalla vuoden 2024 aikana oman HMD-brändin. Toistaiseksi yhtiö ei ole kertonut kovinkaan paljoa suunnitelmistaan, mutta yhtiö on päivittänyt omaa verkkosivustoaan.

HMD on tehnyt erillisen sivun, jossa käydään läpi yhtiön siirtymistä Nokia-brändistä monibrändiseen strategiaan. Yleisesti HMD on antanut ymmärtää jatkossa Nokia-älypuhelimien jäävän pois valikoimasta ja ne korvataan HMD-brändin laitteilla. Nokia tullaan odotettavasti näkemään peruspuhelimissa, jossa brändille on edelleen kysyntää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD:n valmistamien Nokia-puhelimien omistajissa muutos on herättänyt hämmennystä. Nokia-älypuhelimien jatko on edelleen epävarma, mutta HMD on myös rauhoitellut nykyisten puhelimien käyttäjiä. Yhtiön mukaan nykyiset Nokia-laitteet tulevat edelleen saamaan täyden tuen takuuaikanaan. Lisäksi Nokia-laitteita tullaan jatkossa myymään HMD.com-sivustolla.

”Voit jatkaa Nokia-puhelimien, tablettien ja lisävarusteiden ostamista osoitteessa HMD.com. Lisäksi nykyiset Nokia-laitteesi saavat edelleen täyden tuen, aina takuuaikojen loppuun asti”, kerrotaan HMD:ltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa HMD tulee tarjoamaan siis omia HMD-tuotteita, mutta yhtiö on kertonut tarjoavansa uusia puhelimia myös aivan uusilta kumppaneilta. Aikaisemmin HMD esitteli Afrikan markkinoille M-Kope X1 -puhelimen, joka on ensimmäinen ”designed by HMD” -laite ilman Nokiaa.

”Olet luultavasti huomannut muutamia muutoksia. Olemme yhä Nokia-puhelimien valmistaja, mutta valmistaudumme tuomaan entistä enemmän, mukaan lukien alkuperäisiä HMD-laitteita ja puhelimia aivan uusilta kumppanuuksilta”, kerrotaan HMD:n sivuilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2024 kerrotaan olevan HMD:lle täysin uusi aikakausi. HMD kertoo brändin nimen tulevan sanoista ”Human Mobile Devices”, jolla viitataan vahvasti yrityksen ydintoteutuksiin. Puhelimet ovat helposti korjattavia ja kestäviä. HMD ylpeilee myös olevansa nopeimmin kasvava 5G-älypuhelimien valmistaja sekä maailman ykkönen peruspuhelimien markkinoilla.

Toistaiseksi HMD ei ole kertonut tarkemmin tulevien laitteiden julkaisusta. Odotettavasti yksi mahdollinen ajankohta HMD-brändin suuremmalle julkaisulle voisi tapahtua MWC 2024 -messuilla Barcelonassa helmikuun lopulla.

Lähde: HMD

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD