GoogleYleinen

Google julkaisi Pixel 4a -puhelimen vihdoin virallisesti – varusteltuna Snapdragon 730G -piirillä

Google on vihdoin julkaissut virallisesti kuukausien odottelun jälkeen uuden edullisemman hintapisteen Pixel 4a -älypuhelimen. Kyseessä on keskihintaluokan ominaisuuksilla varusteltu 4G-älypuhelin, joka jatkaa Googlen suosittua Pixel-mallistoa. Puhelimen tarkoituksena on tuoda Pixel-puhelimien käyttökokemus aikaisempaa edullisempaan hintapisteeseen.

Pixel 4a on varusteltuna 5,81 tuuman suuruisella OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2340 x 1080). Näytön kuvasuhde on 19,5:9, ja näyttöön on tehty myös etukameraa varten pieni reikä. Google luottaa uutuuspuhelimen tehoissa Qualcommin kehittämään Snapdragon 730G -järjestelmäpiiriin, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Google ei ole saanut puhelimeen kuitenkaan muistikorttipaikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerapuolella Pixel 4a ei tarjoa kilpailijoiden tyyliin lukuisia erilaisia kameroita, vaan Google luottaa yhteen takaosan kameraan. Pixel 4a on varusteltuna 12,2 megapikselin tasoisella ja 1/2.55” kokoisella sensorilla, jossa on f/1.7-aukko sekä 1.4 um pikselikoko. Kamera tukee esimerkiksi tuttuja Pixel-ominaisuuksia, joita ovat Night Sight, muotokuvatila sekä Top Shot. Kamerassa on myös optinen kuvanvakautus, jota ei monestakaan saman hintaisesta Android-puhelimesta löydy. Pixel 4a:n etupuolella on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Google on laittanut puhelimeen myös 3140 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 18 watin pikalatauksen avulla. Puhelimessa on säästetty myös tuttu 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Pixel 4a:n takaosaan on saatu myöskin perinteikäs sormenjälkilukija. Rakenteeltaan puhelin on kokonaisuudessaan muovia ja väriversiona on musta Just Black.

Hinnoittelultaan Pixel 4a asettuu 340 euroon Euroopassa, mutta puhelin ei ole tulossa virallisesti Suomessa myyntiin.

Lähde: Googlen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

6 Kommenttia

 1. Yllätys, yhdessäkään Nexus tai Pixel puhelimessa ei ole ollut muistikortti paikkaa. Eli yksiä turhakkeita ovat.

  1. Ei ole Oneplus puhelimissakaan ja silti niitä ostetaan ja ihannoidaan.

   1. Kyllä molemmista oneplussista on muistikorttipaikka löytynyt mitkä olen omistanut…

    1. Sulla ollut sit jotain feikki puhelimia. Koska yhdessäkään OnePlus puhelimessa ei ole muistikortti paikkaa.

  2. En ole koskaan tarvinnut muistikorttipaikkaa yhdessäkään puhelimessa, vaikka semmonen olisi ollut. Enköhän pärjäisi myös tulevaisuudessa, luulisi tuohon 128 gigatavuun mahtuvan kaikki tarpeellinen

 2. Nii ne ketkä ihannoi. Eivät todellakaan kaikki.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google