SamsungYleinen

Kuvavuodossa Samsungin edullisempi Galaxy S20 Fan Edition 5G -älypuhelin

Samsung Galaxy S20 Fan Edition / Kuva: Evan Blass

Samsungilta on jo aikaisemminkin huhuiltu edullisempaa versiota alkuvuodesta julkaistusta Galaxy S20 -huippupuhelimesta, mutta nyt laite on nähty ensimmäistä kertaa vuotokuvassa. Galaxy S20 Fan Edition 5G on seuraaja alkuvuodesta myyntiin saapuneelle Galaxy S10 Litelle, joka tarjosi aikoinaan huippuluokan ominaisuuksia edullisemmassa hintapisteessä.

Tuore kuva on peräisin tunnetulta vuotajalta, eli Evan Blassilta, joten kuvan aitoutta tuskin tarvitsee kyseenalaistaa. Puhelimen viralliseksi nimeksi on ilmoitettu Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G, joten nimeäminen on hieman erilainen kuin edeltäjämallissa. Vuotokuvassa puhelin on esillä vain etuosasta katsottuna, eikä takaosasta ole vielä kuvaa paljastunut. Etuosassa nähdään tasainen näyttöpaneeli, jonka yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä. Kuvan perusteella Galaxy S20 Fan Editionissa olisi sininen alumiinikehys, mutta takaosan materiaalista ei vielä ole mitään tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa paljastunut sininen väriversio ei tule olemaan vuotojen mukaan kuitenkaan ainut väriversio. Samsungin tiedetään suunnittelevan puhelimen julkaisua myös valkoisena, violettina, vihreänä, oranssina sekä punaisena. Huhuissa on myös mainittu, että Galaxy S20 Fan Edition tulisi saamaan 6,5-6,7 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on jopa 120 hertsin virkistystaajuus. Akun odotetaan olevan kooltaan taasen mukavat 4500 milliampeerituntia.

Kameroiden osalta huhuissa on puhuttu 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta, joka kykenee jopa 3x optiseen zoomaukseen. Tehoista on vastaamassa todennäköisesti Qualcommin kehittämä Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, jonka 5G-modeemi mahdollistaa siis viidennen sukupolven mobiiliverkot. Nähtävästi Galaxy S20 Fan Editionia ei tulla julkaisemaan Exynos-järjestelmäpiirillä.

Toistaiseksi ei ole kovin hyvin tiedossa, milloin Samsung voisi nyt vuotaneen Galaxy S20 Fan Edition -puhelimen julkaista. Samsung esittelee uusia Galaxy Note20 -malliston huippupuhelimia 5. elokuuta, jolloin myös edullisemman Galaxy S20 -malliston jäsenen julkaisu voisi olla ajankohtainen.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung