AndroidGoogleYleinen

Google julkaisi toisen Android 13 -kehittäjäversion – jatkossa sovelluksien ilmoituksille täytyy antaa lupa

Android 13

Google julkaisi jo helmikuussa ensimmäisen kehittäjäversion Android 13 -käyttöjärjestelmästä, mutta nyt on julkaistu jo järjestyksessään toinen kehittäjäversio. Varsinaista vakaata ja suurelle yleisölle tarkoitettua Android 13 -käyttöjärjestelmää voidaan odottaa kuitenkin vasta syksyllä.

Uusin kehittäjäversio lisää Android 13 -käyttöjärjestelmään muutamia uudistuksia, joita ei vielä ensimmäisessä kehittäjäversiossa nähty. Android 13 sisältää nyt uuden ominaisuuden, joka pyytää käyttäjältä sovelluskohtaisesti luvan ilmoituksien lähettämiseen. Käyttäjät voivat jatkossa hallita aikaisempaa paremmin sovelluksien lähettämiä ilmoituksia, tai estää ne tarvittaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovellukset pystyvät lisäksi suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä alentamalla aikaisemmin myönnettyjä ja tarpeettomia käyttöoikeuksia. Kehittäjien on kuitenkin otettava ominaisuus käyttöön ennen kuin ominaisuutta tuetaan sovelluksissa.

Kehittäjäversiossa on myös muutamia muita selviä uudistuksia. Android 13 osaa nyt paremmin rivittää japanilaista tekstiä ja mukana on parannetut rivikorkeudet muissa kuin latinalaisissa kirjoituksissa. Tuettuna on lisäksi COLRv1:n fontit sekä emojit. Kyseessä on uusi fonttiformaatti, joka on selvästi erottuva ja selkeämpi. Kehittäjät voivat jatkossa optimoida sovelluksensa COLRv1-fontille.

COLRv1 vs. normaali

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13 tukee Googlen mukaan Bluetooth LE Audiota, joka on seuraavan sukupolven langaton äänitekniikka. Bluetooth LE Audio on suunniteltu HiFi-äänelle niin, ettei se vaikuta merkittävästi akunkestoon. Android 13 lisää myös tuen MIDI 2.0 -standardille, joka mahdollistaa sitä tukevan laitteiston yhdistämistä USB:n kautta.

Googlen nyt julkaisema kehittäjäversio on suunnattu pääasiassa vain kehittäjille, eikä sitä suositella asennettavaksi. Google tulee julkaisemaan huhtikuussa kuitenkin jo ensimmäisen beetaversion Android 13 -käyttöjärjestelmästä, jonka pitäisi olla jo selvästi vakaampi ja toimivampi kokonaisuus.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android