HMDNokiaYleinen

Nokia X20 sai Android 12 -päivityksen! HMD Global ensimmäisten joukossa tarjoamassa uutta Android-versiota

Nokia X20 / Kuva: HMD Global

HMD Global on ilmoittanut, että yhtiö on aloittanut tänään 14. joulukuuta kello 11 Suomen aikaan Android 12 -päivityksen jakelun Nokia X20 -älypuhelimelle. Nokia X20 -puhelimelle HMD Global tarjosi jo aikaisemmin kehittäjäversiota uutuuspäivityksestä, mutta nyt se on saatu optimoitua vakaaksi ja valmiiksi loppukäyttäjille.

Nokia X20 on siis ensimmäinen Nokia-puhelin, jolle Android 12 tulee tarjolle. HMD Global ei ole vielä tarkemmin ilmoittanut muiden Nokia-puhelimien päivitysaikataulusta, mutta todennäköisesti päivityksiä tulee jakoon lähiviikkojen ja kuukausien aikana. Nokia-puhelimien kohdalla on jatkuvasti puhuttu pitkästä päivityslupauksesta ja myös Nokia X20 on HMD Globalin mukaan saamassa Android 12 -version jälkeen vielä Android 13- ja Android 14 -päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12 on yksi suurimmista päivityksistä vuosiin, sillä se tuo mukanaan täysin uudistetun Material You -muotokielen ja uuden käyttöliittymän. Android 12:n keskiössä on persoonaalisempi käyttökokemus, parempi yksityisyys sekä monet muut kattavat ominaisuudet. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

HMD Global hyödyntää Nokia-puhelimissaan puhdasta Android-kokemusta, joten myös Nokia X20 tulee saamaan Android 12 -version juuri sellaisena kuin Google on suunnitellut. Päivityksen pystyy latamaan puhelimen asetusvalikon kautta.

Lähde: HMD Globalin sähköpostitiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Nice! Noin 2 GB paketti tuli ladattavaksi tänään. Go Nokia!

  2. Milloinkohan mun NOKIA 8.3 5G saa Android 12 päivityksen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD