GoogleYleinen

Google julkisti taittuvanäyttöisen Pixel Fold -älypuhelimen 1899 euron hinnalla – myyntiin vain neljässä maassa

Google Pixel Fold

Google on lähtenyt mukaan taittuvanäyttöisten älypuhelimien markkinoille julkaisemalla vihdoin Pixel Fold -puhelimen. Kyseessä on suora haastaja muun muassa Samsung Galaxy Z Fold -puhelimille. Puhelimessa on mielenkiintoisia ratkaisuja, ja se on tulossa saataville kesällä valituissa maissa.

Puhelin on suljettuna mitoiltaan 139,7 x 79,5 x 12,1 millimetriä ja avattuna 139,7 x 158,7 x 5,8 millimetriä. Painoa on 283 gramman verran. Pixel Fold on valmistettu alumiinista sekä lasista. Google on saanut puhelimeen mukaan myös IPX8-luokituksen mukaisen vedenkestävyyden. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta Obsidian sekä kultainen Porcelain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sarana on puhelimessa valmistettu moniseosteisesta teräksestä. Siinä on kaksoisakseli ja se voidaan avata 180 astetta. Saranan varassa puhelin saadaan jätettyä myös tiettyyn kulmaan, jolloin mahdollistetaan monipuolisempia käyttötapoja.

Pixel Foldissa on 5,8 tuuman kokoinen ulkonäyttö, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön kuvasuhde on 17.4:9. Sisäpuolen näyttö on 7,6 tuumaa ja siinä on 6:5-kuvasuhde. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on 2208 x 1840 pikselin tarkkuus. Molemmissa näytöissä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Pixel 7 -puhelimista tutuksi tullut Tensor G2 -järjestelmäpiiri. Pixel Foldin 256 ja 512 gigatavun muistiversioissa käytetään UFS 3.1 -tallennustilaa sekä mukana on 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia.

Google on laittanut puhelimen takaosaan kolmoiskameran. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, jonka sensori on kooltaan 1/2 tuumaa ja siinä on 0.8 mikronin pikselikoko. Linssissä on f/1.7-aukko. Toinen kameroista on 10.8 megapikselin ultralaajakulmakamera 121.1 asteen kuvakentällä. Kolmantena toimii 10.8 megapikselin telekamera, jossa on 5x -optinen zoomaus.

Pixel Foldin ulkopuolen etukameran tarkkuus on 9,5 megapikseliä, jossa on f/2.2-aukolla varusteltu linssi. Sisäpuolen etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja siinä on f/2.0-aukolla varusteltu linssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4821 milliampeerituntia ja Google lupaa yli ”24 tunnin akunkeston”. Lataus onnistuu 30 watin teholla USB-C-liittimen kautta tai langattoman latauksen kautta. Google on tuonut sormenjälkilukijan puhelimen kyljessä sijaitsevaan virtapainikkeeseen.

Käyttöjärjestelmänä on luonnollisestikin Android 13, jolle on luvattu 5 vuoden ajan Pixel-päivityksiä. Android 13 pitää sisällään paljon optimointeja taittuville näytöille, joita pyritään nyt uuden Pixel Fold -puhelimen kanssa demonstroimaan. Lisäksi uusia toimintoja tuodaan vielä Android 14:n myötä, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Pixel Fold on ennakkomyynnissä tänään ja Euroopassa puhelin maksaa 1899 euroa. Pixel Fold on saatavilla aluksi vain neljässä maassa, jotka ovat Saksa, Japani, Britannia ja Yhdysvallat. Suomessa puhelinta ei odoteta virallisesti myyntiin.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google