GoogleYleinen

Google kehittää Androidille uusia ominaisuuksia parantamaan laitteiden välistä äänentoiston siirtoa

Google on kertonut, että yhtiö pyrkii kehittämään eteenpäin äänentoiston siirtämistä laitteiden välillä. Muutoksen on tarkoitus helpottaa esimerkiksi kuunneltavan musiikin siirtämistä puhelimesta tabletille ja toisinpäin. Google työstää ominaisuutta parhaillaan yhteistyössä Spotifyn kanssa. Ominaisuus tulee vaatimaan Spotify Connect -tuen.

Google on tuonut Android 13 -käyttöjärjestelmään uuden mediasoittimen, josta löytyy ilmoitusosio, jonka avulla YouTube- sekä YouTube Music -käyttäjät voivat siirtää äänen laitteelta toiselle. Ääntä voi siirtää Bluetoothin lisäksi myös Chromecast-integraatiota hyödyntäen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän lisäksi Google on kehittämässä siirto-ominaisuutta, jonka avulla laite tunnistaa eri huoneissa sijaitsevat Bluetooth- ja Chromecast-laitteet ja mahdollistaa helpon siirtämisen näiden välillä. Tarkoituksena on, että puhelin kysyy käyttäjältä ennen siirtoa, haluaako käyttäjä siirtää äänen laitteelta toiselle. Google kertoo aikovansa integroida siirto-ominaisuuden myös Spotify- ja YouTube-sovellukseen.

Aiemmin useamman laitteen käyttöä helpottamaan Google on jo kehittänyt Fast Pair- ja Nearby Shear -ominaisuudet osaksi Android-käyttöjärjestelmää.

Lähde: Googlen lehdistötiedote

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google