GoogleYleinen

Google päivittää YouTube-palvelun ulkoasua ja lisää toiminnallisuuksia – näin sovellus muuttuu

Google on julkaissut YouTube-palvelun sovellukseen sekä sen selainversioon muutamia merkittäviä ulkonäöllisiä ja toiminnallisia uudistuksia. YouTuben blogissa kerrotaan palvelun täyttäneen tänä vuonna 17 vuotta, jonka johdosta yhtiö on tehnyt palveluun normaalia enemmän muutoksia.

YouTube on saanut uuden Ambient-tilan, joka mahdollistaa videon värien heijastumisen soittimen alapuolella sijaitsevaan tietolaatikkoon. Ominaisuudella koitetaan saada aikaan samanlaista efektiä, mitä on nähty useissa televisioissa viime vuosina, että ruudulla pyörivistä väreistä heijastetaan television takapuolen ledeillä värejä seinään, joka luo katseluun tietynlaista syvyyttä. Ominaisuus tulee saataville sekä selaimille että puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ambient-tilan lisäksi YouTuben tumma tila on muuttumassa entistäkin tummemmaksi. Googlen mukaan tällä tavoin videon värit erottuvat taustasta paremmin. Tummaa tilaa on tarkoitus viedä tummanharmaasta lähemmäs aivan mustaa, josta esimerkiksi AMOLED-tekniikalla varustetut puhelimet hyötyvät, sillä tarpeettomat pikselit voidaan tällöin sammuttaa näytöltä, jonka ansiosta puhelimesta säästyy virtaa. Entistä tummempi tila on tulossa selainversioon, puhelinsovellukseen sekä televisioihin.

YouTuben soittolistanäkymä kokee muutoksen, sillä jatkossa listan ensimmäinen video näkyy suurempana niin sanottuna kansikuvakkeena, kun listan avaa. Kansikuvakkeessa on edelleen tallella tutut jako-, toisto- ja sekoituspainikkeet.

YouTube videoiden alapuolella sijaitsevat tykkäys-, jako-, lataus-, ja tallennusvaihtoehdot ovat jatkossa omissa pillerimäisissä laatikoissaan. YouTube kanavan kuvake ja tilausnappi ovat siirtyneet edellä mainittujen nappien yläpuolelle, kun aiemmin kanavan nimi, kuvake, ja tilauspainike on sijainnut painikkeiden alapuolella. Myös kommenttiosio on saanut osakseen uudistettua pyöreämpää ulkoasua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

YouTuben mobiilisovelluksella on jatkossa mahdollista zoomata videoita aiempaa enemmän. Käyttäjä pääsee zoomauksen avulla tarkastelemaan halutessaan tarkemmin videolta haluamiaan asioita. Ominaisuus toimii sekä videon pyöriessä että videon ollessa pysäytettynä. Viimeisenä blogissa mainitaan YouTube-sovellukseen tulevan muutos, joka liittyy videon aikajanaan. Jatkossa käyttäjä näkee aikajanan alapuolella, mitä videota eteenpäin kelatessa tulee vastaan, joka helpottaa tiettyyn videon kohtaan hyppäämistä.

 

Monet uudistukset ovat saatavilla jo nyt Android- ja iOS-sovelluksille sekä YouTuben selain- ja televisioversioille. Osa päivityksistä tulee porrastetusti saataville kaikille tulevien viikkojen aikana. 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google