GoogleYleinen

Google paljasti jälleen uutta tietoa tulevasta Pixel 4 -puhelimesta

Tekniikkaa Pixel 4 -puhelimen yläreunassa.

Google on aloittanut pikkuhiljaa vihjailemaan tulevasta Pixel 4 -älypuhelimesta, muun muassa julkaisemalla kuvan laitteen takaosasta ja nyt Google on julkaissut blogipostauksen, jossa vahvistetaan lisää tulevan puhelimen ominaisuuksia.

Yksi uusista ominaisuuksista Pixel 4 -puhelimessa on Motion Sense, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden hallita puhelimen perusominaisuuksia heiluttamalla käsiä. Ominaisuuden avulla on mahdollista muun muassa ohittaa musiikkia tai hiljentää saapuva puhelu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motion Sense perustuu monimutkaiseen teknologiaan, joka on sijoitettu puhelimen näytön yläpuolelle. Uusi tunnistusjärjestelmä tunnistaa käyttäjän pienimmätkin liikkeet, vaikka aluksi Motion Sense rajoittuukin vain yksinkertaisien eleiden tunnistamiseen. Tulevaisuudessa tekniikka voidaan muuttaa tekemään monimutkaisempia asioita. Googlen mukaan Motion Sense on tulossa tarjolle vain tietyissä maissa, joissa Pixel-puhelimet ovat saatavilla.

Toinen tärkeä ilmoitus Googlelta oli tällä kertaa, että Pixel 4 tulee saamaan kasvojentunnistuksen. Kyseessä ei ole vastaava etukameraan perustuva kasvojentunnistus, kuten lukuisissa älypuhelimissa on nähty, vaan Pixel 4 tulee saamaan uuden monimutkaisen tunnistusjärjestelmän, jonka pitäisi olla lähempänä Applen kasvojentunnistusta. Google on vahvistanut, että Pixel 4:n kasvojentunnistus skannaa kasvoista 3D-kartan infrapunakameralla ja käyttää näitä tietoja lukituksen avaamiseksi. Kasvotiedot tallennetaan Googlen Titan M -tietoturvasiruun, jotta kukaan ei pääsisi käsiksi tietoihin.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa aikooko Google edelleen luottaa myös sormenjälkilukijaan, vai saako Pixel 4 ainoastaan kasvojentunnistuksen. Google ei ole vielä vahvistanut, milloin uusi Pixel 4 tullaan julkaisemaan, mutta varmaa on, että julkaisu tapahtuu myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google