GoogleYleinen

Google paljasti jo ensimmäisiä tietoja – Pixel 7 Pro, Pixel 7 ja Pixel Watch julkaistaan syksyllä, Pixel Tablet tulossa vuonna 2023

Tulevia Googlen Pixel-laitteita.

Google julkaisi I/O-kehittäjätapahtumassa Pixel 6a -puhelimen sekä Pixel Buds Pro -kuulokkeet, mutta samalla yhtiö päätti kertoa ensimmäisiä tietoja tulevista Pixel-laitteista. Google tulee laajentamaan Pixel-tuotevalikoimaa paljon, sillä tulossa on syksyllä uudet huippupuhelimet sekä ensimmäinen älykello, mutta ensi vuonna nähdään myös ensimmäinen tabletti.

Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -puhelimet ovat seuraajat viime vuonna julkaistuille Pixel 6 -sarjan huippupuhelimille. Googlen mukaan puhelimet julkaistaan virallisesti syksyllä ja niissä käytetään seuraavan sukupolven Google Tensor -järjestelmäpiiriä. Google paljasti puhelimien muotoilun takaosasta ja laitteet näyttävät pitkälti samalta kuin aikaisemman sukupolven laitteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7 ja Pixel 7 Pro

Pixel 7 -puhelimien takaosassa on koko puhelimen levyinen kamera-alue, joka on Pixel 7 Prossa tehty kehyksen tapaisesti kiiltävästä alumiinista ja Pixel 7 -mallin kohdalla vastaavasti mattapintaisesta alumiinista. Kamera-alueessa on Pixel 7 -puhelimen kohdalla kaksi kamerasensoria sekä LED-salamavalo, mutta Pixel 7 Prohon on lisätty yksi kamera.

Google vahvisti Pixel 7 -mallin tulevan kolmessa väriversiossa, jotka ovat Obsidian, Snow sekä Lemongrass. Lisäksi Pixel 7 Pro tulee väreissä Obsidian, Snow sekä Hazel. Puhelimissa kerrottiin olevan tuoreeltaan myös Googlen syksyllä julkaistava Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Watch

Toinen syksyllä julkaistavista tuotteista on odotettu Googlen itse kehittämä ensimmäinen Pixel Watch -älykello. Tapahtumassa Google julkaisi laitteesta ensimmäiset tuotekuvat sekä paljasti muutamia yksityiskohtia. Kello on ilmeeltään samanlainen kuin aikaisemmin nähdyissä vuotokuvissa. Laite on pyöreä ja tyyli erottaa sen kaikista muista tämän hetken kelloista.

Google on tehnyt kellon kanssa yhteistyötä omistamansa Fitbitin kanssa. Pixel Watch saa tuttuja ominaisuuksia, joita on nähty myös Fitbitin kelloissa. Tarjolla ovat esimerkiksi erilaiset terveys- ja kuntoilutoiminnot, sykkeen seuranta sekä Fitbitin kehittynyt unen seuranta. Google vahvisti myös, että uusi Google Home -sovellus on tulossa Wear OS -käyttöjärjestelmälle, jolla voi ohjata myös Pixel Watch -kellolla yhdistettyjä laitteita suoraan ranteesta.

Google Pixel Tablet

Tilaisuudessa Google ei jättänyt julkaistavien laitteiden paljastamista vain Pixel 7 -sarjaan tai Pixel Watch -älykelloon, vaan Google paljasti kehittävänsä Pixel-tablettia. Tabletin julkaisu on luvassa vasta vuonna 2023, mutta jo nyt Google päätti antaa ensivilauksen laitteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan Pixel Tablet on varusteltuna Google Tensor -järjestelmäpiirillä, kuten yhtiön puhelimetkin. Tabletin luvataan olevan suunnitellun täydelliseksi kumppaniksi Pixel-puhelimille. Googlen julkaisemien kuvien perusteella tabletissa on melko ohuet näytön kehykset ja etukamera löytyy näytön yläpuolelta. Takaosassa nähdään yksi kamera.

Android 13 tuo mukanaan paljon uudistuksia kokemukseen suurilla näytöillä, jonka takia tabletti Googlelta on looginen jatke Pixel-tuotevalikoimaan. Google pystyy sen avulla esittämään Androidin olevan suunnatun myös tableteille, joka on ollut usein Androidin yksi ongelmista.

Toistaiseksi Google ei ole paljastanut tulevista Pixel-tuotteista enempää tietoja, mutta niitä tullaan varmasti vahvistamaan lähempänä virallista julkaisua.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google