GoogleYleinen

Google julkisti odotetun Pixel 6a -älypuhelimen – 459 eurolla tyylikäs laite ja tuttuja ominaisuuksia

Google Pixel 6a

Google on julkaissut vihdoin pitkään odotetun Pixel 6a -älypuhelimen, joka on edullisempi versio viime vuonna julkaistuista Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimista. Uutuusversio asettuu edullisempaan hintapisteeseen, mutta tarjoaa paljon samoja teknisiä ominaisuuksia kuin isovelimallinsa.

Rakenteeltaan Pixel 6a muistuttaa malliston muita puhelimia. Laite on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja takaosassa on käytössä lasin sijasta kiiltävä muovi. Google on kertonut puhelimen mitoiksi 152,2 x 71,8 x 8,9 millimetriä ja painoksi 178 grammaa. Pixel 6a on myös IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 6a on varusteltuna 6,1 tuuman kokoisella OLED-näytöllä, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä normaali 60 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, HDR-tuki ja sitä suojaa Gorilla Glass 3 -lasi. Näyttö on kokonaan tasainen ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä.

Tehoista on vastaamassa Google Tensor -järjestelmäpiiri, joka on muissakin Pixel 6 -sarjan puhelimissa. Mukana on myös Titan M2 -tietoturvapiiri. Kehittyneen järjestelmäpiirin ansiosta uutuuspuhelin tukee siis 5G-yhteyksiä. Pixel 6a on varusteltuna 6 gigatavulla LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 gigatavulla UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen takaosassa on 12,2 megapikselin pääkamera, jossa on f/1.7-aukko sekä optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.2-aukko. Etuosassa on yksi 8 megapikselin selfiekamera f/2.0-aukolla.

Akku on kooltaan 4410 milliampeerituntia ja Googlen mukaan laite kestää 24 tuntia normaalissa käytössä ja 72 tuntia Extreme Battery Saver -tilassa. Pixel 6a tukee latausta 18 watin USB-PD-pikalatauksella, mutta tuettuna ei ole langatonta latausta. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä HDR-tuki. Käyttöjärjestelmänä on heti tuoreeltaan Android 12.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google tulee myymään Pixel 6a -puhelinta kolmessa väriversiossa, jotka ovat Chalk, Charcoal ja Sage. Myynti alkaa 21. heinäkuuta ja kaupasta sitä saa 28. heinäkuuta. Hintaa on Euroopassa 459 euroa. Puhelin on tulossa myyntiin valituissa maissa, joihin Suomi ei kuulu mukaan. Googlen ilmoittavat maat ovat Australia, Kanada, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Puerto Rico, Singapore, Espanja, Taiwan, UK ja Yhdysvallat.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google