GiganttiYleinen

Google Pixel 6a saapui Gigantin valikoimiin Suomessa 399 euron hinnalla – jälleenmyyjä unohti mainita tärkeästä puutteesta

Google Pixel 6a

Googlen Pixel-puhelimet eivät ole olleet Suomessa virallisesti myynnissä Googlen toimesta, mutta osa jälleenmyyjistä on tuonut laitteita omia reittejä kautta myyntiin. Hinnat ovat olleet normaalia korkeampia, mutta nyt myös Gigantti on saanut yhden Pixel-puhelimen myyntiin Suomessa.

Gigantti myy Pixel 6a -puhelinta 399 euron hintaan 6 + 128 gigatavun muistiversiossa. Tarjolla on kolme väriversiota, jotka ovat musta, vihreä ja valkoinen. Gigantin hinta on selvästi edullisempi kuin esimerkiksi Verkkokauppa.comin 529,99 euron hinta. Gigantti pystyy myymään puhelinta edullisemmin, sillä Gigantti toimii Pohjoismaiden tasolla ja Pixel-puhelimet ovat jo myynnissä virallisesti Ruotsissa, Norjassa ja esimerkiksi Tanskassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisesti Gigantti on kuitenkin unohtanut mainita yhden tärkeän yksityiskohdan Pixel 6a -puhelimesta. Suomalaisten operaattoreiden verkoissa Pixel-puhelimet eivät tue 5G-yhteyksiä tai VoLTE-ratkaisua. Tämän takia puhelinta joudutaan käyttämään vain 4G-verkoissa ja puhelut hoidetaan VoLTE-ratkaisun puuttuessa vain 2G- ja 3G-verkoissa. Gigantti kyllä mainitsee puhelimessa olevan 5G, mutta mainintaa sen toimimattomuudesta ei löydy.

Toistaiseksi Gigantti on saanut myyntiin vain Pixel 6a -puhelimen sekä Google Pixel Stand 2nd Gen -langattoman laturin 93,09 euron hintaan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, tuleeko Gigantti tuomaan Suomessa tarjolle myös uusimmat Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

Rakenteeltaan Pixel 6a muistuttaa malliston muita puhelimia. Laite on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja takaosassa on käytössä lasin sijasta kiiltävä muovi. Google on kertonut puhelimen mitoiksi 152,2 x 71,8 x 8,9 millimetriä ja painoksi 178 grammaa. Pixel 6a on myös IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 6a on varusteltuna 6,1 tuuman kokoisella OLED-näytöllä, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä normaali 60 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, HDR-tuki ja sitä suojaa Gorilla Glass 3 -lasi. Näyttö on kokonaan tasainen ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä.

Tehoista on vastaamassa Google Tensor -järjestelmäpiiri, joka on muissakin Pixel 6 -sarjan puhelimissa. Mukana on myös Titan M2 -tietoturvapiiri. Kehittyneen järjestelmäpiirin ansiosta uutuuspuhelin tukee siis 5G-yhteyksiä. Pixel 6a on varusteltuna 6 gigatavulla LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 gigatavulla UFS 3.1 -tallennustilaa.

Laitteen takaosassa on 12,2 megapikselin pääkamera, jossa on f/1.7-aukko sekä optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.2-aukko. Etuosassa on yksi 8 megapikselin selfiekamera f/2.0-aukolla.

Akku on kooltaan 4410 milliampeerituntia ja Googlen mukaan laite kestää 24 tuntia normaalissa käytössä ja 72 tuntia Extreme Battery Saver -tilassa. Pixel 6a tukee latausta 18 watin USB-PD-pikalatauksella, mutta tuettuna ei ole langatonta latausta. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä HDR-tuki. Käyttöjärjestelmänä on Android 12.

Lähde: Gigantti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ja kun 3g verkko ajetaan alas vuoden 2023 loppuun mennessä, toimivat puhelut Suomessa vain 2g verkossa.

  2. Jou ei edes pidä paikkaansa

Kommentoi

Lisää aiheesta:Gigantti