SonyYleinen

Huhu: Sonyn tuleva keskihintainen Xperia 10 V -puhelin saa Qualcommin uuden järjestelmäpiirin

Sony Xperia 10 IV

Sony tulee julkaisemaan todennäköisesti ensi vuonna uuden Xperia 10 V -älypuhelimen, joka on seuraaja tänä vuonna julkaistulle Xperia 10 IV -mallille. Uusi vuoto kertoo seuraavan sukupolven mallin uudistuksista, jotka ovat nähtävästi jäämässä melko minimaalisiksi.

Xperia 10 V tulee saamaan vuodon mukaan Qualcommin melko uuden Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin, jota odotetaan ensimmäisiin älypuhelimiin vasta vuoden 2023 alussa. Kyseessä on 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri, jossa on tuki muun muassa LPDDR5-RAM-muistille. Kyse on seuraajasta Snapdragon 695 -järjestelmäpiirille, joka nähtiin esimerkiksi Xperia 10 IV -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodossa puhelimeen kerrotaan olevan tulossa 6,1 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja Sonylle tyypillinen korkea 21:9-kuvasuhde. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, tuleeko Sony säästämään perinteisen 60 hertsin virkistystaajuuden, vai tuodaanko keskihintainen puhelimen myös kilpailijoiden tasolle.

Sony tulee tarjoamaan puhelimessa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Toistaiseksi muistien versioista ei ole tietoa. Xperia 10 V on vuodon mukaan saamassa kookkaan 5150 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 30 watin tehoisella pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta vuoto ei vielä kertonut mitään, mutta viime vuosina Sony on luottanut 12 megapikselin pääkameraan, 8 megapikselin ultralaajakulmakameraan sekä 8 megapikselin telekameraan.

Tiedot puhelimesta kannattaa ottaa vielä tässä vaiheessa varauksella vastaan, ja tiedot varmasti täydentyvät vielä julkaisun lähestyessä. Odotettavasti Sony tulee julkistamaan uudet Xperia-puhelimensa tuttuun tyyliin vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lähde: Sumahodigest

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony