GoogleYleinen

Google Pixel Tablet saamassa 11 tuuman näytön ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa

Google Pixel Tablet

Google paljasti keväällä yhtiön suunnittelevan uutta Pixel-tablettia, jolloin laitteen muotoilusta paljastettiin ensimmäisiä kuvia. Tarkkoja teknisiä tietoja ei vielä tuolloin paljastettu, mutta Pixel-tabletin julkaisun luvattiin tapahtuvan vuonna 2023. Nyt tabletista on vuodettu muutamia uusia teknisiä tietoja.

Pixel-tabletin kerrotaan saavuttaneen EVT-vaiheen (Engineering Validation Test), kun aikaisemmin laite oli vielä prototyyppivaiheessa. Tämä tarkoittaa, että Google on viimeistellyt tabletin suunnittelun ja laitteiston. Googlen kerrotaan jo toimittaneen myös joitakin Pixel Tablet -laitteita Intiaan testausta ja sertifiointia varten. Seuraavaksi tabletti suuntaa testeihin sekä myöhemmin massatuotantoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjelmistokoodien kautta tietonsa hankkiva Kuba Wojciechowski on kertonut joitakin yksityiskohtia Pixel Tablet -laitteen teknisistä tiedoista. Hänen tietojensa mukaan tabletista tulee saataville 128 ja 256 gigatavun muistivariantit. Näyttö on tulee olemaan kooltaan 10,95 tuumaa ja tabletissa on tuki Wi-Fi 6 -yhteydelle

Pixel-tabletin kerrotaan saavan myös tuen Googlen USI 2.0 -styluskynäratkaisulle. Tieto ei ole sinällään uusi, sillä tabletti on aikaisemmin jo saanut USI-sertifikaatin. Aikaisemmin tabletin on kerrottu olevan ensimmäinen laite, jossa on vain 64-bittinen versio Android 13 -käyttöjärjestelmästä. Huhujen mukaan tabletissa voisi olla kaksi kameraa takaosassa, mutta aikaisemmissa Googlen kuvissa on nähty vain yksi kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samainen lähde kertoo myös, että Pixel-tabletissa ei välttämättä olisi GPS-laitteistoa tai modeemia. Tablettiin on odotettavasti tulossa Googlen ensimmäisen sukupolven Tensor-järjestelmäpiiri. Todennäköisesti tiedot Googlen omasta tabletista tulevat vielä tarkentumaan ennen julkaisua.

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google