GoogleYleinen

Google toi Gemini-sovelluksen laajemmin käyttöön Euroopassa ja Iso-Britanniassa – Myös Suomeen, mutta ei suomeksi

Google on kertonut laajentavansa Gemini-sovelluksen saatavuutta Euroopassa ja Iso-Britanniassa, ja samalla laajennetaan kielivalikoimaa. Suomen kieltä ei kuitenkaan vielä tuettujen joukosta löydy.

Uuden Gemini-sovelluksen avulla käyttäjä voi kirjoittaa, puhua tai lisätä kuvan kaikenlaista apua varten. Sovelluksella voi esimerkiksi ottaa kuvan puhjenneesta renkaasta ja pyytää ohjeita sen vaihtamiseen tai saada apua kiitoskirjeen kirjoittamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovelluksella voidaan korvata myös aikaisempi Google Assistant Android-puhelimilla. Google Assistant ei ole koskaan ollut toiminnassa suomeksi, eikä nyt Geminikään korjaa tilannetta. Se on saatavilla Suomessa englanniksi tai muilla tuetuilla kielillä. Kielien joukossa on muun muassa tanska, hollanti, ranska, saksa, italia, norja, puola, espanja, ruotsi ja monta muuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google ei toistaiseksi kertonut, milloin suomen kieli mahdollisesti tulisi Gemini-sovellukseen. Verkkoselaimella Gemini kuitenkin toimii myös suomeksi.

Gemini-sovellus tulee ensin saataville Androidilla erillisen sovelluksen kautta, jonka voi ladata Google Play -sovelluskaupasta sekä Google Assistanttia käyttäessä kytkentätoiminnon kautta. Applen sovelluskaupassa Gemini on saatavilla 17. kesäkuuta lähtien.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google