GoogleYleinen

Google vahvisti: Pixel-puhelimet tukevat nyt 5G-verkkoja Suomessa – mukana Elisa, DNA ja Telia

Google Pixel 7a

Googlen Pixel-puhelimet eivät ole virallisesti saatavilla Suomessa, jonka takia uusimpien 5G-mallien tuki on ollut rajoitettua. Pixel-puhelimet eivät ole tukeneet 5G:tä suomalaisoperaattoreiden 5G-verkoissa, mutta nyt siihen on tullut muutos.

Pixel-puhelimien 5G-tuesta kertovalla sivustolla Google on nyt listannut tuettujen maiden joukkoon Suomen ja kolme suurinta operaattoria. Googlen mukaan Suomessa tuki löytyy nyt Elisan, DNA:n ja Telian 5G-verkoille. 5G toimii Pixel 6 ja sitä uudemmilla malleilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomi on nyt mukana 5G-tuettujen maiden joukossa.

Tuki löytyy Elisalle, DNA:lle ja Telialle.

Google julkisti eilen Pixel-puhelimille kesäkuun ominaisuuspäivityksen, jonka jälkeen 5G-tuki on päivitetty myös Suomen osalta. Jo aikaisemmin maaliskuussa julkaistun päivityksen myötä Pixel-puhelimet saivat tuen Telian 5G-verkoille, mutta nyt uutena ovat Elisa ja DNA.

5G-tuen ohella Pixel-puhelimet tukevat ainakin Telian ja DNA:n verkoissa VoLTE-ratkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Google ei myy virallisesti Pixel-puhelimiaan Suomessa, vaikka ne ovatkin saatavilla monissa Pohjoismaissa. Monet jälleenmyyjät tarjoavat puhelimia epävirallisia reittejä pitkin, joten 5G-tuen laajeneminen on hyvä uutinen Pixel-puhelimista kiinnostuneille. Tuen laajeneminen saattaa myös antaa viitteen siihen, että tulevaisuudessa Googlella voi olla suunnitelmissa myynnin laajentaminen Suomeen.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Oisha se kätevä jos tulisi vielä VoLTE-tuki saataville, jotta puhelutkin toimisivat puhelimella netin käytön aikana.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google