AndroidGoogleYleinen

Google Wallet saapuu päivityksenä Android-käyttäjille – korvaa Google Pay -sovelluksen

Google Wallet

Google kertoi jo keväällä suunnitelmistaan lisätä digitaaliseen lompakkosovellukseensa uusia ominaisuuksia, mutta samalla se kertoi uudistavan palvelun kokonaan. Tähän asti palvelu on kantanut Android-puhelimilla nimeä Google Pay, mutta jatkossa se on nimeltään Google Wallet.

Google Pay on kuitenkin edelleen olemassa ja se on Googlen maksupalvelun nimi jatkossakin. Muutos koskee vain sovelluksen nimeä, sillä se on nyt paljon muutakin kuin pelkästään Google Pay. Google on kertonut aloittaneensa Google Wallet -sovelluksen käyttöönoton Android-käyttäjille 39 maassa. Se tulee päivityksenä lähipäivien aikana Google Pay -sovellukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Wallet

Uusitun Google Wallet -sovelluksen kautta pystyy nyt hallitsemaan kaikkia digitaalisia kortteja, eikä sitä ole suunniteltu vain maksuja, kuten pankki- ja luottokortteja varten. Toki pankki- ja luottokorteille löytyy edelleen tuki, mutta nyt tuettuna on muutamissa maissa myös henkilöllisyys- ja rokotustodistukset, mutta myös erilaiset liput, avaimet ja monet muut asiat.

Monille vanhoille Android-käyttäjille Google Wallet saattaa kuulostaa tutulta, sillä Google on käyttänyt kyseistä nimeä myös aikaisemmin. Esimerkiksi vuonna 2011 Google Wallet oli NFC-maksusovellus ja vuonna se yhdistettiin Android Payn kanssa, jolloin syntyi Google Pay. Nyt tehty muutos on jälleen kerran suuri uudistus, mutta sen tavoitteena on mahdollistaa digitaalisien korttien säilyttäminen ja maksupalvelut aikaisempaa yksinkertaisemmin.

Google Walletin saavat maat.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Toimiikohan yhtään paremmin päivityksen jälkeen. Play -kaupassa aika murskaavat 1/5 arviot.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android