MicrosoftYleinen

Microsoft kehitti edullisempaa kaksinäyttöistä Surface Duo -puhelinta Androidilla – prototyyppi paljastui myynti-ilmoituksesta

Microsoftin edullisempi kaksinäyttöinen Android-puhelin.

Microsoft on tuonut markkinoille jo kahden sukupolven verran kaksinäyttöisiä Surface Duo -laitteita, jotka perustuvat Androidiin. Tuorein Surface Duo 2 julkaistiin viime vuoden syyskuussa ja hintaa sillä oli uutena yli 1700 euroa. Microsoft on kuitenkin kehittänyt kaikessa hiljaisuudessaan edullisempaakin kaksinäyttöistä älypuhelinta, jonka osalta suunnitelmat on kuitenkin jo peruttu.

Windows Central -sivusto on huomannut eBay-sivustolla olleen myynti-ilmoituksen, jossa kaupattiin Surface Duo 2 -puhelimen prototyyppiä. Ilmoitus on jo sittemmin poistettu, mutta kyseessä kerrotaan kuitenkin olleen Microsoftin kehittämä edullisempi kaksinäyttöinen Android-puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myynti-ilmoitus eBay-sivustolla.

Myynti-ilmoituksen kuvat paljastivat puhelimessa olevan paljon samaa Surface Duo 2 -puhelimen kanssa. Erityisesti kamera-alue on takaosassa hieman pienempi ja yleinen muotoilu on hieman pyöristetympi. Näyttöjen kerrotaan olevan tasaiset, eikä niissä ole Surface Duo 2 -puhelimen kaltaista pientä kaartuvuutta.

Kyseessä on vahvistettu olevan laite, joka kantoi koodinimeä ”Cronos”, ja sen julkaisua oli suunniteltu vuoden 2022 loppupuolelle. Microsoft suunnitteli laitteen olevan edullisempi kuin nykyinen Surface Duo 2. Puhelimeen piti tulla keskihintaisiin laitteisiin suunnattu Qualcommin järjestelmäpiiri, kaksoiskamera takaosaan sekä muovinen rakenne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoftin kerrotaan tavoitelleen kaksinäyttöisen formaatin tuomista edullisempaan hintapisteeseen. Lähteiden mukaan Microsoft peruutti nyt kuvissa nähdyn laitteen jo vuoden 2021 lopulla, ja päätti panostaa enemmän seuraavan sukupolven lippulaivamalliin. Windows Central -sivuston mukaan Microsoft suunnittelee uuden Surface Duo -puhelimen julkaisua vuodelle 2023.

Toistaiseksi ei ole tietoa, millä nimellä nyt kuvissa nähtävää edullisempaa puhelinta olisi kutsuttu. Se olisi voinut olla esimerkiksi Surface Duo Go, sillä go-mallinimi on tuttu muistakin edullisemmista Surface-laitteista. Suunnitelmat edullisemmasta kaksinäyttöisestä puhelimesta kuitenkin vahvistavat sen, että Microsoft näyttää uskovan hieman erilaisempaa lähestymistapaan Android-laitteiden osalta.

Lähde: Windows Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft