GoogleYleinen

Haluatko säästää polttoainetta? Google Maps tekee siitä nyt helpompaa myös Suomessa

Google Maps helpottaa ympäristöystävällisempien reittien löytämisessä.

Google on tuonut saataville Suomessa uuden ominaisuuden suosittuun Google Maps -karttapalveluun. Uuden ominaisuuden ansiosta Google Maps pystyy auttamaan käyttäjiään valitsemaan aikaisempaa ympäristöystävällisempiä autoreittejä.

Ympäristöystävälliset reitit ovat olleet aiemmin saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Saksassa, mutta nyt reitit ovat saatavilla Suomessa ja 40 muussa maassa Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syyskuusta alkaen Suomessa autolla liikkuvien käyttäjien on mahdollista valita Mapsissa ajoneuvonsa polttoaine- tai käyttövoimatyyppi. Sen pohjalta Google Maps näyttää sekä nopeimman että tehokkaimman reitin, ellei tehokkain reitti ole myös nopein. Googlen mukaan ominaisuus voi tarjota käyttäjälle tuntuviakin säästöjä polttoaineessa tai sähköenergiassa.

Googlen mukaan uusi ominaisuus on nyt ajonkohtainen kasvavien polttoainehintojen, nousevien sähkönhintojen ja ilmastonmuutoksen takia. Google on kertonut, että Mapsin ominaisuudelle on Suomessa kysyntää, sillä suomalaisten kiinnostus ympäristöystävällisten reittivaihtoehtojen hakemiseen on kasvussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa on haettu heinäkuussa Google Mapsissa noin 45 prosenttia enemmän julkisten kulkuneuvojen reittejä, vähän yli 30 prosenttia enemmän kävelyreittejä sekä 20 prosenttia enemmän pyöräilyreittejä verrattuna vuotta aikaisempaan.

Google myös toteaa, että autolla kuljettaviin reitteihin kasvua oli vajaa kymmenen prosenttia. Kestävään elämäntapaan liittyvät haut kasvavat myös Mapsissa. Suomessa haettiin heinäkuussa 36 prosenttia enemmän sähköautojen latauspaikkoja verrattuna edellisvuoteen.

Lähde: Googlen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google